Beste DAB-radio: De beste modellene akkurat nå

TestPlanet

Velkommen til vår toppliste over beste DAB-radio. Disse smidige, små enhetene er en populær og moderne oppgradering av den tradisjonelle FM-radioen, og gir deg bedre lydkvalitet og bredere utvalg av kanaler.

Vi har testet mange DAB-radioer for å finne de aller beste modellene akkurat nå. Vi har sjekket egenskaper som lydkvalitet, design, brukervennlighet og ekstrafunksjoner. Alt dette sammenlignes deretter med DAB-radioens pris for å se hvor god verdi den gir for pengene. I denne testen finner du modeller fra flere produsenter og i forskjellige prisklasser. Dermed bør det være mulig å finne en DAB-radio som passer akkurat for deg.


Pure Evoke H4 – Beste DAB-radio

Type: DAB/DAB+/FM Høyttalere: 3″ fullrange Tilkoblinger: AUX, USB, Bluetooth, hodetelefoner

Beste DAB-radio: Pure Evoke H4 sett forfra
Pure Evoke H4 er den absolutt beste DAB-radioen akkurat nå.

Resultatet av våre tester viser at Pure Evoke H4 er beste DAB-radio akkurat nå. Den har et klassisk og stilrent design som vil passe inn i de fleste rom. Radioen har også utmerket lydkvalitet og god allsidighet til en overkommelig pris.

Krystallklar lyd
Med denne DAB-radioen får du både en DAB- og FM-tuner, så med Pure Evoke H4 har du tilgang til et bredt utvalg radiostasjoner. Og lyden er krystallklar. Med tanke på tilkoblinger der mange alternativer, blant annet en 3,5 mm AUX-inngang og USB-port for å koble radioen til eksterne enheter. Den har også støtte for Bluetooth og en 3,5 mm hodetelefonutgang, så her har du mye å velge blant.

Pure Evoke H4 sett ovenfra
Pure Evoke H4 finnes i to varianter med lyst og mørkt tre.

Et tidløst design
Videre har Pure Evoke H4 en praktisk LCD-fargeskjerm på 2,8 tommer, som viser informasjon om låter og stasjoner. Du får også et par andre smarte funksjoner, som muligheten til å stille inn alarm og en snooze-funksjon for litt tregere morgener. Totalt sett er dette en DAB-radio som kombinerer utmerket lydkvalitet med et tidløst design, og den koster ikke alt for mye.

Hjemmeside

Tidløst, stilrent design
Mange tilkoblingsmuligheter
Krystallklar lyd
LCD-fargeskjerm

Oppladbare batterier inngår ikke

5


Sony XDR-S61D – Beste billige DAB-radio

Type: DAB/DAB+/FM Høyttalere: 45 mm fullrange Tilkoblinger: AUX, Bluetooth, hodetelefoner

Beste billige DAB-radio: Sony XDR-S61D sett forfra
Sony XDR-S61D er en veldig kompakt DAB-radio.

Ønsker du en billig og kompakt DAB-radio, bør du vurdere Sony XDR-S61D. Her får du mange nyttige funksjoner og en enestående lydkvalitet for både musikk og vanlig radioprat.

Flere flotte farger
Den innebygde høyttaleren i Sony XDR-S61D har en innebygd FM-tuner som produserer en fyldig og velbalansert lyd. Det er ekstra imponerende med tanke på hvor kompakt denne DAB-radioen faktisk er. Dette er en av de minste modellene i denne topplisten, noe som gjør det enkelt å plassere den selv om du har liten plass. Den har et enkelt og stilrent design som finnes i sort, rød, blå eller hvit farge.

Sony XDR-S61D sett forfra

Batteri eller nettadapter
Videre får du en praktisk liten LCD-skjerm som viser informasjon om aktuelle låter, radiostasjoner, batteritid og hva klokken er. Du får også nyttige funksjoner som vekkerklokke og timerfunksjon. Sony XDR-S61D har en 3,5 mm AUX-inngang for eksterne enheter, samt en hodetelefoninngang. Et lite ekstra pluss for denne DAB-radioen er at du kan velge om du vil bruke batterier eller koble til med ledning.

Hjemmeside

Veldig kompakt
Mye for pengene
Finnes i flere stilige farger

Gir litt plastfølelse

4


Ruark Audio R1 Mk4 – Beste premium DAB-radio

Type: DAB/DAB+/FM Høyttalere: 3,5″ driver, 9W Class A/B forsterker Tilkoblinger: AUX, Bluetooth, hodetelefoner

Beste premium DAB-radio: Ruark Audio R1 Mk4 sett forfra

Ruark Audio R1 Mk4 er den beste DAB-radioen for deg som vil ha en virkelig luksuriøs lytteropplevelse i premiumklassen. Denne stilrene radioen imponerer med en lydkvalitet i toppklassen, kombinert med et elegant design. Høytallerfronten er håndlaget i tre og selve radioen er tilgjengelig i sort, hvit og blå farge.

Skreddersydd lyd
Med Ruark Audio R1 Mk4 kan du være sikker på at du får en krystallklar og fyldig lyd, uansett om du hører på vanlig radio eller strømmer musikk via Bluetooth. Med en DAB-, DAB+- og FM-tuner holder lyden høy kvalitet rett ut av esken, med fire pre-innstillinger å velge mellom. Du har også muligheten til å justere EQ for en skreddersydd lydopplevelse.

Baksiden av Ruark Audio R1 Mk4

Avanserte funksjoner
DAB-radioen har en OLED-skjerm med autodimmerfunksjon som viser informasjon om låter, radiokanaler og mer. Du får også tilgang til nyttige funksjoner som vekkerklokke, snoozefunksjon, lagring av favorittkanaler og en standby-funksjon som aktiveres automatisk etter 20 minutter. Du må betale ganske mye for denne DAB-radioen, men den gir deg virkelig en lytteropplevelse i toppklassen og er verdt pengene.

Hjemmeside

Mange smarte funksjoner
Vakkert design i flere farger
Justerbar lyd i toppklassen

Du må betale ganske mye

4.5


Roberts Stream 94i – Beste allround DAB-radio

Type: DAB/DAB+/FM/internettradio Høyttalere: 6W-høyttaler Tilkoblinger: AUX, USB, Wi-Fi, Bluetooth, Eternhet, hodetelefoner

Beste allround DAB-radio: Roberts Stream 94i sett forfra

Vi mener Roberts Stream 94i er den beste DAB-radioen for deg som vil ha en bra balanse mellom lydkvalitet, en robust konstruksjon og nyttige funksjoner. Denne radioen byr på alt dette til en ganske overkommelig pris.

Mange tilkoblingsmuligheter
En av de beste egenskapene hos Roberts Stream 94i er det store utvalget av tilkoblingsmuligheter. Dette inkluderer Bluetooth, WiFi og AUX. Det er også en USB-port for avspilling av musikk fra mobil, eller for å lade enheter. For musikk- og radiolytting kan du velge mellom syv pre-installerte program: Pop, Rock, News, Jazz, Movie, Classic og Normal. Du har også muligheten til å finjustere bass og diskant på egen hånd via EQ-funksjonen.

Roberts Stream 94i sett ovenfra sammen med en fjernkontroll

Appstøtte for både iOS og Android
DAB-radioen går kan styres enten via medfølgende fjernkontroll eller via tilhørende app som fungerer på både iOS og Android. Andre nyttige funksjoner er vekkerklokke, snoozefunksjon og innsovningstimer. Du kan bruke DAB-radioen med batterier eller bruke strømkabelen som følger med.

Hjemmeside

Muligheter for justering av lyden
Mange tilkoblingsmuligheter
Robust konstruksjon

Fine tredetaljer, men designet ellers er litt kjedelig
Ganske dyr

4


Roberts Revival RD70 – Beste design

Type: DAB/DAB+/FM Høyttalere: 10W-høyttalere Tilkoblinger: AUX, USB, hodetelefoner, Bluetooth

Roberts Revival RD70 sett forfra

Roberts Radio Revival RD70 er en utrolig vakker DAB-radio med et retrodesign inspirert av 1950-tallets radiomodeller. Foruten å by på utmerket lydkvalitet for musikk og radio, fungerer denne DAB-radioen også som en dekorativ innredningsdetalj. Den er tilgjengelig i sort, rød, lys grønn, lys grå og lys blå farge.

Lagre favorittstasjonene dine
Med støtte for DAB-, DAB+ og FM-tuner kan du se frem til en klar og tydelig lyd av høy kvalitet. Du får også muligheten til å lagre favorittstasjonene dine, som du deretter raskt og enkelt kan søke opp på den fine fargeskjermen. Det er dessverre ikke mulig å justere lyden, men heldigvis er lydkvaliteten såpass god at du ikke vil savne denne muligheten.

Roberts Revival RD70 sett ovenfra

Tilkoblinger og funksjoner
DAB-radioen har støtte for Bluetooth, en AUX-inngang for avspilling fra eksterne enheter og en 3,5 mm hodetelefoninngang. Du kan bruke batterier eller strømkabel. Om du bruker batterier kan du regne med en imponerende batteritid på opp til 120 timer. Øvrige funksjoner er vekkerklokke, innsovningstimer, snoozefunksjon og en natt-modus.

Hjemmeside

Vakkert retrodesign i flere farger
Høy konstruksjonskvalitet
Bra lyd

Ingen justeringsmuligheter for lyden

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang