Beste brettbare mobiler: 4 testvinnende brettbare telefoner

Geir Tandberg Steigan

Velkommen til vår test av de beste brettbare mobiler akkurat nå! Markedet for brettbare mobiler har virkelig tatt av de siste to årene, med en haug med nye produsenter som slipper sine aller første brettbare modeller. Etter at Samsung i utgangspunktet var alene på markedet, har de nå fått selskap av flere store navn som Motorola og Google. Mens OnePlus og Apple ryktes å ha sine egne sammenleggbare mobiltelefoner på gang. Så det er mildt sagt mye spennende som skjer på markedet for brettbare mobiler.

Brettbare mobiler er allsidige enheter som kan brukes både som vanlige mobiler i lukket posisjon eller som et lite nettbrett i åpen posisjon. Denne allsidige formfaktoren er kombinert med kraftige komponenter og spesifikasjoner, slik at det skapes imponerende mobiler som kan håndtere alt du ber dem om. Du må betale mye for denne luksusen, men vi håper at prisene vil falle i årene som kommer etter hvert som flere produsenter kommer inn på dette markedet. Her er uansett de beste brettbare mobilene du kan kjøpe akkurat nå!


Samsung Galaxy Z Fold 5 – Best i test

Skjermstørrelse (åpnet): 7,6″ Prosessor: Snapdragon 8 Gen 2 Batteri: 4400 mAh

En öppnad Samsung Galaxy Z Fold 5 visas upp mot en vit bakgrund.
Samsung Galaxy Z Fold 5 gir deg rikelig med skjermplass i åpen modus.

Samsung Galaxy Z Fold 5 er det nyeste flaggskipet innen brettbare mobiler fra Samsung – produsenten som har ledet an i utviklingen av brettbare telefoner de siste årene. Denne modellen byr på en haug med flotte oppgraderinger sammenlignet med forgjengeren. Disse inkluderer et forbedret design som nå er tynnere og flatere, samt en raskere prosessor for kraftigere ytelse. Derfor har vi kåret den til testvinneren i vår guide til beste brettbare mobiler akkurat nå.

Gjennomført kraftig ytelse
Prosessoren som brukes i denne brettbare mobilen er en helt ny, spesiallaget Qualcomm-brikke, som er laget spesielt for Galaxy-telefoner. Den er kombinert med 12 GB RAM og fra 256 GB lagring, og skaper en utrolig kraftig ytelse. Den sørger for at den brettbare Dynamic AMOLED-skjermen og alle andre krevende deler av den sammenleggbare mobilen fungerer problemfritt.

En stängd Samsung Galaxy Z Fold 5 visas upp med baksidan vänd mot kameran, mot en vit bakgrund.
Samsung Galaxy Z Fold 5 er den beste brettbare mobilen akkurat nå.

Ingen store endringer på kamerafronten
Du får også en grei batteritid til en brettbar telefon å være, samt støtte for hurtiglading, noe som alltid er kjærkomment. Kameraene er gode, med kraftige objektiver som tar imponerende bilder med vakre farger. Men de er i utgangspunktet uendret i forhold til forgjengeren, noe som er litt skuffende. Men uansett, hvis du vil ha den absolutt beste brettbare telefonen akkurat nå, i en stor formfaktor, er Samsung Galaxy Z Fold 5 den du burde satse på. Forutsatt at du har budsjettet til det.

Hjemmeside

Forbedret design sammenlignet med forgjengeren
Den specialproduserte prosessoren imponerer

Vi hadde gjerne sett et den ytre skjermen var større og nyttigere

5


Samsung Galaxy Z Flip 5 – Beste kamskjellmobil

Skjermstørrelse (åpnet): 6,7″ Prosessor: Snapdragon 8 Gen 2 Batteri: 3 700 mAh

Två stycken Samsung Galaxy Z Flip 5 visas upp mot en vit bakgrund.
Samsung Galaxy Z Flip 5 har en kompakt og håndterba formfaktor.

Samsung Galaxy Z Flip 5 er den nyeste Flip-mobilen fra Samsung, og den er også er den beste brettbare mobilen i Flip-format akkurat nå. Dette er et perfekt valg for deg som ønsker en sammenleggbar formfaktor, men som samtidig ønsker noe lite, som føles mer håndterlig enn en Fold-modell. Den mindre formfaktoren kombineres med andre høydepunkter som nydelige fargealternativer og en lavere pris.

Mer brukervennlig ytre skjerm
Sammenlignet med forgjengeren har Samsung Galaxy Z Flip 5 en større ytre skjerm, som nå dekker nesten hele baksiden av telefonen og dermed er mye mer nyttig. Begge skjermene på telefonen er AMOLED-varianter, der den ytre skjermen har en oppdateringsfrekvens på 60 Hz og den indre skjermen har en adaptiv oppdateringsfrekvens på 1-120 Hz. Du kan derfor vente deg en imponerende skjermopplevelse her.

En halvt öppnad Samsung Galaxy Z Flip 5 visas upp mot en vit bakgrund.
Samsung Galaxy Z Flip 5 har en smart formfaktor som gjør at man kan sette den opp på et bord som dette.

Optimalisering i fokus
Ved første øyekast ser det ut til at verken batteriet eller kameraene til Samsung Galaxy Z Flip 5 har fått noen oppgraderinger. Batteriet har samme størrelse og kameralinsene er de samme som forgjengerens, men Samsung har likevel klart å forbedre dem med en haug med optimaliseringer og smarte triks. Kameraene har fått såkalt «Super Clear Lens», som skal sørge for god kontrast og mindre gjenskinn i bilder, samtidig som batteriet holder samme størrelse men gir flere timer lengre batterilevetid.

Hjemmeside

Liten och smidig formfaktor
Billigere enn Fold-modellen
Mye større ytterskjerm enn tidligere

Ikke veldig store forandringer sammenlignet med forgjengeren
Prisene er ganske ulike i forskjellige regioner

4.5


Google Pixel Fold – Beste kameraopplevelse

Skjerstørrelse (åpnet): 7,6″ Prosessor: Google Tensor G2 Batteri: 4821 mAh

En öppnad Google Pixel Fold visas upp mot en vit bakgrund.
Google Pixel Fold er ikke tilgjengelig for kjøp i Norge ennå, men vi håper at den dukker opp snart.

Google Pixel Fold er selskapets aller første brettbare telefon, og den er et veldig godt første forsøk. Mobilen har et slående og gjennomtenkt design med en stor, brettbar OLED-skjerm på 7,6 tommer og imponerende spesifikasjoner som inkluderer Googles egen Tensor-prosessor og opptil 12 GB RAM. Alt dette gjør den verdig en plass i vår oversikt over de beste brettbare mobilene. I skrivende stund er den dessverre ikke tilgjengelig for bestilling i det norske markedet, men vi håper at den vil bli lansert her i fremtiden.

Fotoopplevelse i toppklassen
Noe av det absolutt beste med Pixel Fold er kameraene. Som vanlig er Google i forkant når det gjelder mobilfotografering, og deres første brettbare mobil gir en allsidig kameraopplevelse med flere objektiver og smarte fotofunksjoner – som Night Sight og Super Res Zoom. Dette kameraoppsettet gir utmerkede resultater under en rekke lysforhold. Dette er spesielt hyggelig å se, da kameraer på brettbare mobiler ellers har ligget bak standardmobiler i kvalitet i flere år.

En Google Pixel Fold visas upp mot en vit bakgrund.
Google Pixel Fold har virkelig imponerende kameraer til å være en sammenleggbar telefon.

Skjermbretten er ikke så bra
Ellers får du en grei batterilevetid, selv om det ikke er noe som imponerer. Heldigvis har mobilen støtte for hurtiglading, så det går ganske raskt å fylle batteriet igjen. Designet er som tidligere nevnt flott på Google Pixel Fold, men folden på skjermen er mer synlig sammenlignet med de nærmeste konkurrentene, noe som er litt synd. Men her får du likevel en vellaget brettbar mobil med mye kraft og suverene kameraer, noe som imponerer litt ekstra med tanke på at det er selskapets første forsøk på en brettbar mobil.

Hemsida

Utmerket konstruert
Imponerende til å være første forsøk
Kameraer og fotoegenskaper i en klasse for seg

Skjermbretten er ganske tydelig
Ganske dyr

4

annonse

Motorola Razr 40 Ultra – Beste moderne design

Skjermstørrelse (åpnet): 6,9″ Prosessor: Snapdragon 8+ Gen 1 Batteri: 3800 mAh

Två stycken mörkrosa Motorola Razr 40 Ultra visas upp mot en vit bakgrund.
Motorola Razr 40 Ultra har et veldig flott, moderne design.

Motorola Razr 40 Ultra er oppfølgeren til selskapets første brettbare Razr-telefon (2022) og bygger videre på den allerede imponerende pakken. Det er en brettbar telefon i kamskjell-format, altså en litt mindre modell, og den er utstyrt med en rekke moderne funksjoner og spesifikasjoner som gjør den til en fristende enhet for deg som er ute etter både stil og ytelse.

Alternativet med finest farger
Med Motorola Razr 40 Ultra får du blant annet en vakker brettbar OLED-skjerm på 6,7 tommer som byr på spreke farger og hvasse bilder. På utsiden av den sammenleggbare telefonen finner du en mindre 2,7-tommers skjerm, som fungerer godt for kjapt å sjekke meldinger og apper når enheten er lukket. Denne brettbare telefonen er tilgjengelig i svart og blått, samt en iøynefallende rosa farge.

En mörkrosa Motorola Razr 40 Ultra visas upp mot en vit bakgrund.
Motorola Razr 40 Ultra er tilgjengelig i et par nydelige farger.

Stilig design kombinert med rask ytelse
Under panseret finner du en rask Qualcomm Snapdragon-prosessor kombinert med 8 GB RAM og 256 GB lagring, slik at mobilen kan håndtere krevende oppgaver og apper uten problemer. Du får også gode kameraer med 48 MP hovedkamera, samt 20 MP selfiekamera. Batteritiden er grei og mobiltelefonen støtter hurtiglading ved 30W TurboPower-lading. Avslutningsvis får du en lekker brettbar telefon med moderne design som byr på nok for de aller fleste, men trenger du mer lagringsplass bør du sjekke ut andre alternativer.

Hjemmeside

Vakkert, modern design
Stor utvendig skjerm til å være en brettbar mobil
Spreke farger

Bare ett lagringsalternativ
Ikke mange oppgraderinger sammenlignet med forgjengeren

4


Mobil
Beste Android-telefon: En person holder en Android-mobil i hånden

Beste Android-telefon: De beste alternativene til iPhone.

Mobil
Beste billige mobil: En mobiltelefon ligger ved siden av skrivesaker på et trebord

Beste billige mobil: Telefoner i budsjettklassen

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer

Mobil
Beste mobil: En person holder en Samsung Galaxy S23 Ultra for å vise alle kameraene på baksiden

Beste mobil: Toppliste mobiltelefoner