Beste billige smartklokke: 4 topptestede wearables i budsjettklassen

Geir Tandberg Steigan

Med en den beste billige smartklokke kan du lagre helse og kondisjon rett på håndleddet, uten å måtte betale så mye penger som du må for de dyreste premiummodellene. I vår toppliste over de beste billige smartklokkene har vi samlet det vi mener er de absolutt rimeligste alternativene akkurat nå, som tilbyr en god balanse mellom trening og hverdagsfunksjoner. Noen av dem er noen år gamle nå, men de holder fortsatt mål og tilbyr en imponerende mengde funksjoner og rask ytelse, til tross for deres lave pris.

Hvis du har vært på utkikk etter en billig smartklokke, enten du vil ha en som hovedsakelig er fokusert på smartklokkefunksjoner, treningsfunksjoner eller en blanding av begge deler, vil det være noe for deg her. Vil du ha det beste av det beste, kan du i stedet sjekke ut vår toppliste over de absolutt beste smartklokkene akkurat nå, hvor vi samler de topptestede premiummodellene på markedet.


Apple Watch SE – beste billige smartklokke for Apple-fans

Flera Apple Watch SE med olika armband och urtavlor mot en vit bakgrund.
Apple Watch SE er en virkelig rimelig smartklokke fra Apple.

Apple Watch SE 2 er en testvinner i topplisten vår over beste billige smartklokke. Den er litt dyrere enn de fleste andre modeller du finner i topplisten, men byr samtidig på desto mer og er virkelig verdt prisen. For Apple-fans som ønsker å slippe billig unna, er dette et opplagt valg, men det er også et godt alternativ for andre brukere.

Selv om Apple Watch SE 2 er den billigste modellen i Apples utvalg av wearables, har den et vakkert og slitesterkt premiumdesign, samtidig som den holder en imponerende lav vekt. Selv om du bruker denne smartklokken hele dagen, vil den ikke føles ubehagelig og du vil neppe tenke at du har den på over tid.

På programvarefronten får du den blankpolerte klokken OS 9, en haug med gode måleverktøy for løpere, treningsmodi for svømmere, styrketrening og mye mer. Alle de grunnleggende funksjonene du forventer å se er på plass her, sammen med et par nye premiumfunksjoner som krasjdeteksjon, som er et fint pluss.

Se OS 9 og en haug med nye funksjoner
Vakker og lett premium design
Imponerende batteritid
Alle de grunnleggende treningsfunksjonene du trenger

Du klarer deg uten EKG-leser
Ingen alltid-på-skjerm

4.5


Fitbit Versa 4 – beste billige smartklokke for hverdagsbruk

En svart Fitbit Versa 2 mot en vit bakgrund.
Fitbit Versa 4 er en utmerket og rimelig smartklokke for daglig bruk med et par flotte treningsfunksjoner.

Fitbit er kjent for å lage rimelige smartklokker og pulsklokker, og deres Fitbit Versa 4 er så bra at den fikk en plass på topplisten vår over beste billige smartklokke. Den finnes i et par utgaver nå og siste versjon byr blant annet på over 40 ulike treningsmoduser og en Alltid-på-skjerm.

Fitbit gir ikke fullt så nøyaktige målinger som dedikerte treningsklokker fra merker som Garmin og Polar, men de gjør likevel en imponerende jobb, spesielt prisen tatt i betraktning. Fitbit Versa 4 gir deg alle trenings- og treningsfunksjonene du måtte trenge på hverdagsnivå, og klokken er enkel å bruke selv for nybegynnere. Den har til og med en funksjon som automatisk oppdager når du trener og starter en treningsøkt for deg hvis du skulle starte den selv. Andre nyttige funksjoner inkluderer Active Zone Minutes og Hvilepuls. Du får også en batterilevetid på opptil 6 dager.

I tillegg får du støtte for Alexa på klokken, og selv om funksjonen til tider kan være litt forvirrende, er det i alle fall greit å ha den på plass. Tidligere modeller i Versa-serien hadde ikke innebygget GPS, men den er tilgjengelig på Versa 4, slik at du enkelt kan spore avstand og tempo under utendørsløpene dine.

Lett og kompakt design
God batterilevetid (ca. 6 dager)
Alltid-på-skjerm

Ikke like nøyaktige mål som dyrere merker

4.5


Garmin Forerunner 55 – beste billige smartklokke for løping

En svart Garmin Forerunner 55 visas upp mot en vit bakgrund.
Garmin Forerunner 55 er en flott og billig smartklokke for løpere.

Garmin Forerunner 55 er beste billige smartklokke hvis du vil ha noe som primært er fokusert på trening og spesielt løping, samtidig som du får en haug med nyttige hverdagsfunksjoner. Så hvis du er en ivrig løper som ønsker å kunne måle treningsøktene og fremgangen din nøyaktig, uten å måtte tømme sparekontoen din, er Garmin Forerunner 55 den du burde velge.

Med Garmin Forerunner 55 får du alle de grunnleggende trenings- og helsefunksjonene du forventer å se fra en klokke i denne prisklassen, men det som virkelig får den til å skille seg ut er dens utrolig nøyaktige og raske GPS. Den låser seg til gjeldende posisjon utrolig raskt og måler deretter ruten med høy presisjon. Du får selvfølgelig tilgang til en haug med andre treningsmodi i tillegg til løping, som sykling, styrketrening med mer.

Når det gjelder smartklokkefunksjoner, får du blant annet kroppsbatteri, stressmåling, puls, skritteller og mer. Hvis du tidligere hadde en Fitbit og ønsker å oppgradere til noe litt mer avansert, samtidig som du holder deg til et lite budsjett, er Garmin Forerunner 55 det beste alternativet.

Avanserte treningsfunksjoner og nøyaktige målinger
Forslag til trening og restitusjon
Godt utformede kontroller og tilhørende app

Skjermen er ikke den beste

4.5


Ticwatch E3 – rimelig alternativ

Tre stycken TicWatch E3 med gult, svart och ljusblått armband mot en vit bakgrund.
TicWatch E3 er et rimelig alternativ for de som ønsker en god balanse mellom trening og hverdagsfunksjoner.

TicWatch E3 er et flott alternativ hvis du vil ha en billig smartklokke som får det grunnleggende riktig og gir deg alle viktige funksjoner. Du får klare deg uten noen premium-funksjoner som det dyrere søskenet TicWatch E3 Pro tilbyr, men med tanke på den rimelige prisen på under 2000 kroner, får du virkelig mye for pengene her.

TicWatch E3 har en batterilevetid på rundt to dager, og om du synes det føles mye eller lite vil avhenge litt av hva du sammenligner den med. Mange modeller fra merker som Garmin tilbyr ofte opptil en ukes batterilevetid eller lenger, men merker som Apple og Samsung kommer knapt til en dags batterilevetid og krever at du lader smartklokkene deres ofte. Med det i tankene vil vi si at batterilevetiden på TicWatch E3 er fullt godkjent.

Foruten dette får du en stor LCD-skjerm, rask ytelse og mange trenings- og helsefunksjoner som inkluderer en haug med treningsaktiviteter, stressmåling, søvnovervåking og mer. Hvis du vil ha en rimelig smartklokke som tilbyr en god blanding av hverdags- og treningsfunksjoner, er TicWatch E3 et godt alternativ.

Stor og oversiktlig skjerm
Rask ytelse

Designet føles litt plastaktig og billig

4


Hjem og husholdning
Beste elbil: Vinnerne av vår elbil test. Vi ser baksiden av en grå elbil

Beste elbil: Vinnerne av vår elbil test

Lyd og bilde
Beste DAB-radio: En person bærer en radio utendørs

Beste DAB-radio: De beste modellene akkurat nå