Beste billige robotstøvsugere: 4 topprangerte modeller som ikke vil blakke deg

Geir Tandberg Steigan

En robotstøvsuger er et verdifullt hjelpemiddel i hjemmet. Dagens toppmodeller både støvsuger og mopper gulvene for deg, med avanserte funksjoner som blant annet romnavigasjon, tidsstyrte rengjøringsøkter, selvtømming. Du må fortsatt ta frem den vanlige støvsugeren nå og da for å virkelig komme til overalt, men med disse smarte husholdningsapparatene sparer du deg selv for massevis av kjedelig rengjøring!

Mange av dagens beste robotstøvsugere er imidlertid svært dyre – noen koster over 10 000 kroner! De færreste har budsjettet til å bruke så mye penger på enda en husholdningsdings, men ikke bekymre deg – det finnes faktisk en haug med robotstøvsugere som gjør en veldig god jobb med å holde jobbene rene, uten å bunnskrape kontoen din! I topplisten vår over de beste billige robotstøvsugerne finner du det vi mener er de tre beste robotstøvsugerne akkurat nå – som tilbyr en utmerket balanse mellom ytelse og pris.

Xiaomi E10 – beste billige robotstøvsuger i prisklassen 2000 NOK

Hvis du vil ha en billig robotstøvsuger, blir det ikke mye billigere enn Xiaomi E10. Denne kapable robotstøvsugeren kan anskaffes for rundt femten hundre kroner og gir deg et par funksjoner som du vanligvis bare ser på dyrere premiummodeller, som moppefunksjon og lang batterilevetid på nesten to timer.

Xiaomi E10 har en kraftig rengjøringsytelse kombinert med intelligent navigering, slik at den enkelt kan navigere seg rundt møbler og andre ting i hjemmet ditt uten problemer, noe som gir en effektiv og jevn rengjøring. Den har tre forskjellige modi som inkluderer manuell rengjøring samt en Spot-modus for ekstra fokus på gjenstridige flekker og en Edge-modus som sikrer at den er ekstra nøyaktig rundt hjørner og kanter – steder hvor robotstøvsugere ofte kan bomme litt eller ha problemer med å nå frem til. 

Du kan enkelt kontrollere og styre Xiaomi E10 via den medfølgende Xiaomi Home-appen eller gjennom Amazon Alexa og Google Assistant. Robotstøvsugeren gjør en god jobb med å suge opp små partikler og litt mer gjenstridige ting som pels fra tepper. Et ekstra pluss er at den også har moppefunksjon, som er noe du vanligvis må klare deg uten om du kjøper en billigere modell. Den er ikke selvtømmende, men det er lett å fikse og trenger ikke å gjøres så ofte, så det er ikke et stort problem etter vår mening.

4.5

Pros

Både støvsugere og mopper
Smart navigasjon og gode rengjøringsmoduser
Mange kontrollmuligheter

Cons

Ingen selvtømming

Dreame D10 Plus – beste billige robotstøvsuger i prisklassen 4000 NOK

Har du et litt større budsjett på rundt 4000 kroner, kan vi anbefale Dreame D10 Plus på det varmeste. Dette er en ganske billig robotstøvsuger med funksjoner og rengjøringsytelse som kan sammenlignes med dyrere toppmodeller. Her får du grundig rengjøring av gulvene dine sammen med smarte funksjoner som stemmestyringsfunksjon og selvtømming.

Dreame D10 Plus har en sugekapasitet på 4000 Pa og gjør en virkelig god jobb med å støvsuge opp små partikler og hår fra både harde gulv og tepper. Robotstøvsugeren har også en moppefunksjon, noe som alltid er kjærkomment. Moppefunksjonen er imidlertid ikke den beste og klarte egentlig ikke å fjerne gjenstridige og inntørkede flekker på gulvet under testene våre, mens man helt ignorerte enkelte deler av gulvet. Så moppfunksjonen er definitivt et fint pluss, men vent deg en ganske enkel overflaterens her fremfor en grundig dyprens av gulvene.

Men ikke la deg skremme av den litt svakere moppe-funksjonen. Denne robotstøvsugeren kan skilte med en haug med andre flotte funksjoner og spesifikasjoner, inkludert en virkelig lang batterilevetid på opptil 180 minutter og en selvtømmende stasjon! Det ser du vanligvis bare på dyrere toppmodeller, så det å slippe å tømme posen selv er virkelig luksuriøst for en robotstøvsuger i denne prisklassen. Her får du virkelig alt du kan ønske deg av en robotstøvsuger, til en virkelig overkommelig pris på rundt 4000 kroner.

4.5

Pros

Alt du ønsker deg av en robotstøvsuger
Støvsuging, mopping, selvtømming
Smart navigasjon med LDS LiDAR-sensorer

Cons

Moppefunksjonen er under middels

Dreame D9 Max – utmerket alternativ i 3 000 kroners-klassen

Vi har testet en rekke Dreame robotstøvsugere, og det er et enkelt merke å anbefale for deg som vil ha utmerkede robotstøvsugere til rimelige priser. Nå for tiden strekker utvalget deres seg også til dyre modeller i premiumklassen, men det er nok å bruke rundt 3000 kroner på en robotstøvsuger fra Dreame for å få rikelig med kraft og funksjoner.

Dreame D9 Max ble utgitt i 2021, så den er noen år gammel, men til tross for alderen er det en avansert robotstøvsuger som tilbyr kraftig rengjøring, intelligente navigasjonsfunksjoner og tilpasningsevne for å håndtere en rekke overflater rundt i hjemmet. Den har et slankt design som gjør at den enkelt kan navigere under møbler og rundt hindringer i hjemmet. I høyden er den bare et par centimeter, noe som betyr at den går under de fleste sofaer, senger og andre lave møbler uten problemer, noe som er et must, etter vår mening.

Sugekraft og rengjøring
Dreame D9 Max er utstyrt med en høyytelsesmotor som leverer sugekraft på opptil 4000 Pa, noe som betyr at den kan håndtere alt fra fint støv på harde gulv til dyp rengjøring av tepper. Den tilpasser seg også smart til ulike typer smuss og overflater, med flere ulike rengjøringsmoduser som automatisk, punktrens og kantrens. Den har også en moppefunksjon, som er et ekstra pluss.
Batteriet varer i rundt 150 minutter på en enkelt lading, så robotstøvsugeren har tid til å rengjøre enda større husholdninger uten avbrudd. Når den begynner å gå tom for batteri, går den tilbake til den tilhørende ladestasjonen og fortsetter deretter rengjøringen der den slapp.

Navigasjon og smarte funksjoner
Dreame D9 Max benytter avansert Lidar-navigasjon, som kartlegger hjemmet ditt med høy presisjon for å unngå hindringer og for å lage den mest effektive rengjøringsruten. Den er også utstyrt med anti-fall sensorer som hindrer den i å falle ned trapper og lignende. Den har en tilhørende app som lar deg planlegge rengjøringer, velge spesifikke rom for rengjøring og til og med sette opp virtuelle vegger som hindrer robotstøvsugeren i å komme inn i bestemte områder.

Dessverre har ikke Dreame D9 Max en auto-drain-funksjon, men det er ikke noe du forventer i denne prisklassen, og den er dessuten relativt enkel å vedlikeholde. Den har en støvbeholder (i stedet for poser) på ca 550 ml, samt filtre som er lett tilgjengelige og enkle å rengjøre. Siden robotstøvsugeren har en egen støvbeholder, trenger du ikke tenke på å kjøpe ekstra støvposer, noe som vil spare deg for litt penger i det lange løp.

Til tross for at den er et par år gammel nå, er Dreame D9 Max en toppmoderne robotstøvsuger som holder tritt med resten av konkurrentene på markedet i dag. Den byr på eksepsjonell sugekraft, avansert navigasjon, stor brukervennlighet og det er enkelt å tilpasse rengjøringen til dine behov og rutiner, takket være appen. Moppfunksjonen og den lange batteritiden er store pluss for denne prisen. Den eneste ulempen er at du må tømme støvbeholderen selv med jevne mellomrom

.

4.5

Pros

Lang batterilevetid
Lav profil som kan nås under møbler
Kraftig rengjøring
Mopp funksjon

Cons

Ingen automatisk tømming

Severin Chill RB7025 – beste billige robotstøvsuger i prisklassen 1000 NOK

Ønsker du en virkelig billig robotstøvsuger som dekker alle underlag og ikke har noe imot å kjøpe fra et litt mindre kjent merke, kan vi anbefale Severin Chill RB7025 på det varmeste. Denne robotstøvsugeren har litt svakere spesifikasjoner sammenlignet med de andre modellene i topplisten vår over de beste billige robotstøvsugerne, men med tanke på at du kan anskaffe deg den for rundt 1 500 kroner, yter den utrolig bra!

Severin Chill RB7025 har en ganske liten beholder på 350 ml og litt kortere batterilevetid på rundt 90 minutter, noe som gjør den best egnet for mindre leiligheter. Til tross for sin utrolig lave pris, gjør den fortsatt en grei jobb med å støvsuge opp rusk og støv fra gulv, selv om den ikke helt klarer å støvsuge opp alt fra tepper. Denne robotstøvsugeren bruker sensorer for å registrere rommets overflate og møbler og tilpasser deretter rengjøringen deretter. Den beveger seg i tre forskjellige mønstre under rengjøringsøkter for å rengjøre alle overflater så effektivt som mulig, og et ekstra pluss er at den er ganske kompakt med en høyde på bare 7 centimeter, så den kan nå under de fleste typer møbler med ben av alle slag. Du må klare deg uten veldig avanserte smarte funksjoner og ting som moppefunksjon og selvtømming med denne robotstøvsugeren, men vil du ha noe enkelt og billig til mindre leiligheter, er Severin Chill RB7025 et godt alternativ.

4

Pros

Utrolig billig
Dekker alle underlag
Veldig enkel å bruke

Cons

Mangler avanserte funksjoner
Ingen moppfunksjon, ikke selvtømmende
Litt kortere batteritid og mindre beholder

Hjem og husholdning
En svart eltandborste mot en blå bakgrund med runda, digitalt målade bollar.

Beste elektriske tannbørste: 3 elektriske tannbørster som er best i test

Hjem og husholdning
En person använder en ångmopp för att göra rent ett trägolv.

Beste dampmopp: 3 effektive dampmopper som er best i test