Beste billige mobil: Telefoner i budsjettklassen

TestPlanet

Da er tiden inne for å finne beste billige mobil. Vi har valgt ut telefoner som tilbyr en god balanse mellom ytelse og pris, slik at du kan finne en god mobil uten å tømme bankkontoen. Mobilmarkedet flommer over av telefoner, fra luksusmodeller i toppklassen, til overkommelige alternativ i mellomsegmentet, og virkelig billige mobiler i budsjettklassen.

I våre tester har vi undersøkt de viktigste faktorene for billige mobiler, som ytelse, brukervennlighet, kamerakvalitet, batteritid og avanserte funksjoner. Vi har deretter sammenlignet spesifikasjonene med mobilens pris for å velge de telefonene som virkelig gir mest for pengene.


Google Pixel 6a – Beste billige mobil

Lansert: Juni 2022 RAM/lagring: 6 GB/128 GB Bakre kamera: 12+12 MP Batteri: 4410 mAh

Beste billige mobil: Google Pixel 6a sett forfra
Google Pixel 6a har imponerende kameraer til denne prisen.

I vår toppliste over beste billige mobiler, har vi valgt ut Google Pixel 6a som testvinner akkurat nå. Dette er et perfekt alternativ for deg som vil ha en billig mobil, men ønsker deg gode kameraer. Til tross for sin lave pris har Pixel 6a godkjent ytelse og imponerende kameraer som gir gode bilderesultater hver eneste gang.

En imponerende kameraopplevelse
Google har lenge ligget i front når det gjelder kvaliteten på mobilkameraer. Telefonene deres havner ofte blant de beste kameramobilene på markedet, til og med deres billige modeller får gode kameraer og avanserte funksjoner. Google Pixel 6a har for eksempel et dobbeltkamera på 12,2 + 12 MP, samt et selfiekamera på 8 MP. Maskinvaren får også god hjelp fra avansert programvare med smarte AI-triks og ekstrafunksjoner. Mobilen har støtte for den stilige Magic Eraser-funksjonen som lar deg ta bort uønskede elementer fra bildene dine.

Baksiden av Google Pixel 6a
Google Pixel 6a er den beste billige mobilen du kan kjøpe akkurat nå.

Batteritiden og ladingen er ikke helt på topp
Videre får du en stor FHD+ skjerm på 6,1 tommer som gir god plass for apper. Skjermen fungerer helt ok, men har dessverre en ganske langsom oppdateringsfrekvens på 60 Hz. Inne i telefonen finner du Googles egne Tensor-chip, som gir grei kraft uten å imponere. Alt er som forventet for en mobil i budsjettklassen og det eneste vi virkelig er skuffet over er batteritiden og ladingen på 18 W. Du må sette av omtrent 2 timer for å lade mobilen helt.

Hjemmeside

Utmerkede kameraer
Ganske kompakt størrelse
Kjører på Android 13

Batteritiden og ladingen skuffet oss
Lav oppdateringsfrekvens på skjermen

5


Samsung Galaxy A54 – Beste billige mobil for Android-brukere

Lansert: Mars 2023 RAM/lagring: 8 GB/128 GB Bakre kamera: 50+12 MP+5 MP Batteri: 5000 mAh

Beste billige mobil for Android-brukere: Samsung Galaxy A54 sett forfra og bakfra samtidig
Samsung Galaxy A54 er den beste billige mobilen for Android-brukere.

Samsung Galaxy A54 er den seneste budsjettmodellen fra Samsung og vi lar oss imponere. Selskapet er mest kjent for sine flaggskip i Galaxy S-serien, men de produserer også noen virkelig gode budsjettmobiler i Galaxy A-serien. A54 er definitivt ikke noe unntak.

Vakker skjerm og gode kameraer
Mobilen har en stor og vakker Full HD+ AMOLED-skjerm på 6,4 tommer, som håndterer alt fra sosiale medier til gaming og film helt utmerket. Skjermen beskyttes av et sterkt Gorilla Glass 5 og telefonen har IP67-klassifisering for vannsøl, så dette er en robust og solid enhet. På kamerafronten får du et hovedkamera på 50 MP, ultravidvinkel på 12 MP og makro på 5MP – kombinert med et 32 MP selfiekamera. Kameraene leverer gode bilder, også i svakere lysforhold. I blant kan bildene få litt mye kontrast og farger, noe som gjør dem litt unaturlige, men generelt sett kan du regne med gode fotoopplevelser.

Baksiden av Samsung Galaxy A54
Samsung Galaxy A54 har en vakker skjerm og gode kameraer.

Bra batteritid
Videre får du 8 GB RAM, 128 GB lagring og et batteri på 5000 mAh. Du kan forvente en batteritid på opp til to dager, litt avhengig av hvor mye du bruker mobilen. Når det er tid for lading, har telefonen støtte for hurtiglading på 25 W. Mobilen finnes i sort, hvit, lys lilla og lys grønn farge.

Hjemmeside

Vakker skjerm på nivå med flaggskipsmodeller
Støtte for hurtiglading
Bra kameraer

Litt mindre håndterlig enn Samsungs dyrere modeller
Ingen støtte for trådløs lading

4.5


iPhone SE (2022) – Beste billige mobil for Apple-fans

Lansert: April 2022 RAM/lagring: 4 GB/64-256 GB Bakre kamera: 12 MP Batteri: Ingen informasjon

Beste billige mobil for Apple-fans: Apple iPhone SE (2022) sett forfra og bakfra samtidig
iPhone SE (2022) gir veldig mye for pengene.

Apples iPhone SE (2022) er et populært alternativ for deg som vil ha en iPhone, men som helst vil slippe å betale dyrt for de aller beste modellene fra selskapet. Mobilene i SE-serien er prisgunstige alternativ til de beste iPhonene og har imponerende ytelse og funksjoner, men til en langt lavere pris.

Gjenkjennelig design
Om du hadde en av de tidligere iPhone-modellene fra 2017 vil du dra kjensel på designet hos Apple SE (2022). Telefonen er tydelig inspirert av iPhone 8 med sin fysiske hjemknapp. SE er veldig liten og kompakt sammenlignet med toppmodellene på markedet. Med en skjermstørrelse på bare 4,7 tommer passer den også for alle som vil ha en liten mobil. Skjermen har godkjent kvalitet, selv om den ikke er helt på nivå med de beste mobilene når det gjelder lysstyrke og oppdateringsfrekvens.

iPhone SE (2022) sett skrått bakfra
iPhone SE (2022) har et design inspirert av iPhone 8.

God bildebehandling gir kameraene en boost
Om vi ser på øvrige funksjoner får du en energigjerrig A15 Bionic-chip som gir kraft i mellomklassen, en grei batteritid på omtrent 15 timer og støtte for trådløs lading. På baksiden sitter et dobbeltkamera med 12 MP hver og på fremsiden har selfiekameraet 8 MP. La deg ikke lure av de lave MP-tallene, kameraene får hjelp av meget god bildeprosessering og leverer mer enn godkjente resultater. Du får også tilgang på noen artige fotofunksjoner, som blant annet timelapse nattfotografering.

Hjemmeside

Kompakt og liten
Energigjerrig chipset gir god batteritid
Godkjente kameraer

Skjermen kan bli for liten for enkelte
Kun 64 GB lagringsplass som utgangspunkt

4.5


OnePlus Nord 2 – Billig mobil med bra kamera

Lansert: Juli 2021 RAM/lagring: 8-12 GB/128-256 GB Bakre kamera: 50+8+2 MP Batteri: 4500 mAh

OnePlus Nord 2 sett forfra og bakfra samtidig
OnePlus Nord 2 har veldig gode kameraer med artige fotomoduser og funksjoner.

OnePlus Nord 2 er en veldig god budsjettmobil som tilbyr en imponerende kombinasjon av ytelse, kamerafunksjoner og god brukeropplevelse. Om du vil ha en billig mobil som ikke har spart inn på kamerakvaliteten, er dette et utmerket alternativ.

Nok krefter til gaming
Selve mobilen drives av en Mediatek Dimensity 1200 AI-chip som gir rask ytelse og tilstrekkelig kraft for selv krevende apper – og litt gaming. Du får 12 GB RAM og 256 GB lagring, som bør være godt nok for de aller fleste brukere. Til å være en såpass billig mobil får du også en imponerende flott Fluid AMOLED-skjerm på 6,43 tommer med Full HD+ og ganske høy oppdateringsfrekvens på 90 Hz. Mobilen har også støtte for HDR10+, som vil gjøre skjermopplevelsen enda bedre.

Baksiden av OnePlus Nord 2
OnePlus Nord 2 finnes i flere herlige farger.

Veldig rask lading
På baksidan av OnePlus Nord 2 finner du et trippelkamera bestående av et hovedkamera på 50 MP, ultravidvinkel på 8 MP og et monokromkamera på 2 MP. Dette gir deg et kraftig kameraoppsett som kan ta skarpe og detaljerte bilder i ulike miljøer og lysforhold. Du får også tilgang på mange fotomoduser og filtre, for en allsidig og morsom fotoopplevelse. Videre får du et batteri på 4500 mAh med støtte for Warp Charge 65 hurtiglading, som fullader mobilen på bare 30 minutter.

Hjemmeside

Vakker skjerm
Imponerende kameraer
Glimrende hurtiglading

Designet ser litt billig ut
Ingen IP-klassifisering

4


Realme GT 2 – Bra allround-alternativ

Lansert: Mars 2022 RAM/lagring: 8-12 GB/128-256 GB Bakre kamera: 50+8+2 MP Batteri: 5000 mAh

Realme GT 2 sett forfra og bakfra samtidig
Realme GT 2 er en telefon som er god på det meste.

Realme GT 2 får en plass på listen vår over beste billige mobiler, da den tilbyr en imponerende ytelse og funksjoner til en meget god pris. Den håndterer både enkel hverdagsbruk og mer krevende oppgaver, som for eksempel gaming.

Vakker skjerm og raskt chipset
Realme GT 2 drives av Qualcomms Snapdragon 888-chipset, som var den raskeste og beste Android-prosessoren i 2021. Det finnes nyere og bedre maskinvare på markedet, men du får fortsatt bra kraft her. Mobilen har også 12 GB RAM og opp til 256 GB lagring, som bør være tilstrekkelig for de fleste. Med denne innmaten kan du være trygg på at mobilen takler surfing og sosiale medier uten problemer, og den kan også brukes til gaming. Alt innehold vises på en stor AMOLED-skjerm på 6,43 tommer med Full HD+ og oppdateringsfrekvens på 120 Hz. Nettopp oppdateringsfrekvensen på 120 Hz er veldig imponerende for en såpass billig telefon og innebærer at alt du ser på skjermen går raskt og smidig.

Baksiden av Realme GT 2
Realme GT 2 har et stilrent design.

Bra selfiekamera og artige fotomoduser
Telefonen har et trippelkamera bestående av et hovedkamera på 50 MP, et ultravidvinkelskamera på 8 MP og et makrokamera på 2 MP – samt et selfiekamera på 16 MP. Kameraene tar gode bilder med lyse og levende farger. Selfiekameraet overrasket oss litt, da det tar veldig skarpe og lyse bilder. Du får også noen artige fotomoduser med på kjøpet, blant annet astrofotografering og flere filtre. Avslutningsvis får du et stort batteri på 5000 mAh som holder hele dagen, og støtte for 65 W lading.

Hjemmeside

Ganske spesielt og stilrent design
Bra ytelse, kamera og batteritid

Ganske glatt overflate, så du bør kjøpe et deksel
Kameramodulen stikker ganske mye ut

4


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang