Beste billige hodetelefoner: God lyd til en lavere pris

TestPlanet

Velkommen til vår toppliste over beste billige hodetelefoner. Nå for tiden bruker vi hodetelefoner nesten hver dag, uansett om vi hører på musikk, ser på film, spiller eller sitter i møter. Derfor er det viktig å finne et par hodetelefoner som både er behagelige og som har god lyd. Markedets toppmodeller kan være ganske dyre, med priser opp til 4 000 kroner. Imidlertid finnes det faktisk en del veldig gode hodetelefoner som ikke koster for mye, så du kan få høy kvalitet uten å tømme bankkontoen.

Vi har testet mange ulike hodetelefoner, fra prisgunstige budsjettmodeller til dyre premiumvarianter. Vi har også sett på ulike typer som over-ear, on-ear og in-ear-modeller. I testene ser vi på egenskaper som lydkvalitet, passform, batteritid, kontroller og mer. Vi har også lest andre anmeldelser og tilbakemeldinger fra brukere for å være sikre på at vi anbefaler de beste modellene.


Sony WH-CH520 – Beste billige hodetelefoner

Drivere: 30 mm Batteritid: Opp til 40 timer Vekt: 147 gram

Beste billige hodetelefoner: Et par beige Sony WH-CH520 sett fra siden
Sony WH-CH520 er de beste billige hodetelefonene akkurat nå.

I vår toppliste over beste billige hodetelefoner er det Sony WH-CH520 som får førsteplassen akkurat nå. Dette er et par on-ear hodetelefoner som gir deg en behagelig og brukervennlig lytteropplese. Du får imponerende lyd og batteritid, spesielt med tanke på den lave prisen.

Enkelt design med behagelig passform
Sony WH-CH520 har et enkelt og minimalistisk design som passer inn uansett om du er på trening, kontoret eller bussen. Med en vekt på bare 147 gram er de dessuten lette og behagelig selv over lengre tids bruk. Du får også en justerbar hodebøyle og gode øreputer for ekstra komfort. Ettersom hodetelefonene er ganske små vil du ikke få samme oppslukende lytting som hos større over-ear-modeller. Og om du har store ører kan de klemme litt mye på ørene.

Kontrollene på ene øreklokken på et par beige Sony WH-CH520.
Sony WH-CH520 har enkle kontroller.

Bra lydkvalitet i denne prisklassen
WH-CH520 er trådløse, så her trenger du ingen ledninger. De får en stabil tilkobling via Bluetooth 5.0-teknologien. Videre har de 30 mm drivere som leverer en balansert lyd med tydelige mellomtoner og ganske tung bass. Diskantene kan bli litt for skarpe, men stort sett får du en imponerende lydkvalitet uansett hva du hører på. Øreklokkene har enkle berøringskontroller som lar deg starte/stoppe musikken, bytte sang og juster volum. Samtalekvaliteten er ikke allverdens, men til musikk fungerer de utmerket. Til slutt får du en imponerende batteritid på 40 timer og rask USB-C-lading som gir 90 minutter etter bare 10 minutters lading.

Hjemmeside

Stilrent og diskret design
Mye lyd for pengene
Lang batteritid og rask lading

Ikke så god samtalekvalitet
Litt for skarp diskant

5


JBL Tune 230NC – Beste billige ørepropper

Drivere: 12 mm dynamiske Batteritid: 10 + 14 timer Vekt: 5,3 gram per ørepropp

Et par sorte JBL Tune 230NC sammen med ladeetuiet
JBL Tune 230NC gir deg mye for pengene.

JBL Tune 230NC er et par prisgunstige ørepropper med avanserte funksjoner som blant annet aktiv støyreduksjon. Så her kan du nyte av musikk eller podkaster uten å forstyrres av lyd fra omgivelsene.

Oppslukende lyd
Øreproppene har 12 mm dynamiske drivere som gir en kraftig og balansert lyd. Diskantene er tydlige og skarpe, og bassen er dyp og fyldig. Øreproppene har dessuten en veldig god passform i ørene. Dette forhindrer at lyden lekker ut og gir deg en virkelig oppslukende lytteropplevelse. Her får du virkelig imponerende lyd, spesielt med tanke på den lave prisen.

JBL Tune 230NC med orange silikonpropper ytterst
Artig fargedetalj på silikonproppene hos JBL Tune 230NC.

Aktiv støyreduksjon
En annen hyggelig funksjon hos disse billige øreproppene er den aktive støyreduksjonen. Den fungerer greit og filtrerer bort det meste fra omgivelsene, selv om det ikke er like bra som hos markedets aller beste modeller. Uansett er dette en fin funksjon man sjelden ser i denne lave prisklassen. Batteritiden er på omtrent 10 timer med ytterligere 14 via det tilhørende etuiet.

Hjemmeside

Støtte for aktiv støyreduksjon
Oppslukende lyd
Imponerende bass og diskant

Ikke så god mikrofon
Den aktive støyreduksjonen er ikke perfekt

3.5


SoundMagic E11BT – Beste billige ørepropper med ledning

Drivere: 10 mm dynamiske Batteritid: Opp til 20 timer Vekt: 24,7 gram

Et par sorte SoundMagic E11BT mot hvit bakgrunn
SoundMagic E11BT er et bra alternativ for deg som vil ha billige ørepropper med ledning.

Om du vil ha ledning til øreproppene dine er SoundMagic E11BT blant de beste du kan kjøpe. Her får du utmerket lydkvalitet og behagelig passform til en pris under tusenlappen.

Støtte for aptX
SoundMagic E11BT er utrustet med 10 mm Neodymium-drivere som gir utmerket lyd med tydelige detaljer og tung bass. Et ekstra pluss er at øreproppene har støtte for aptX-teknologien, som sikrer høykvalitativ trådløs lydoverføring med minimal forsinkelse. Du kan nyte musikk og podkaster i omtrent 20 timer før du må lade øreproppene.

Et nærbilde av SoundMagic E11BT og kontrollene som finnes på øreproppenes ledning
SoundMagic E11BT har enkle kontroller.

Passer bra til trening
Designmessig har proppene god ergonomisk passform som sitter godt i ørene, og de veier kun 24,7 gram. Ved kjøp får du med øreputer i ulike størrelser, så du bør finne noe som passer uansett hva slags ører du har. Den gode passformen gjør at E11BT passer fint til trening, og de har en IPX4-klassifisering som betyr at de tåler svette. Øvrige funksjoner inkluderer en innebygd mikrofon, kontroller for å styre musikk og samtaler, samt støtte for kobling til flere enheter samtidig.

Hjemmeside

Sikker passform
Passer utmerket til trening

Diskanten kan bli litt for skarp

4.5


Corsair HS50 Pro – Beste billige gamingheadset

Drivere: 50 mm neodymium Batteritid: Kabel Vekt: 325 gram

Et par sorte Corsair HS50 med mikrofonstangen foldet ut
Corsair HS50 er de beste billige gaming-hodetelefonene akkurat nå.

I vår toppliste over beste billige hodetelefoner har vi valgt ut Corsair HS50 Pro for deg som er på utkikk etter et billig gamingheadset. Her får du en imponerende lyd som passer til både musikk og gaming, til en pris under tusenlappen.

Perfekt for musikk og gaming
Corsair HS50 Pro er utrustet med 50 mm neodymium-drivere som skaper en fyldig og detaljrik lyd. Dette kombineres med en frekvensrespons på 20 Hz – 20 kHz som innebærer god gjengivelse av lave basstoner, klare mellomtoner og krystallklar diskant. Du får en oppslukende lydopplevelse for singleplayerspill og bra detaljer om du er med i spillturneringer.

Et par sorte Corsair HS50 sett fra siden
Corsair HS50 passer bra for både musikk og gaming.

Bra for samtaler
Designet er robust og hodetelefonene har en justerbar hodebøyle og vatterte øreklokker. De sitter behagelig på hodet uten å trykke noe sted, og øreklokker gjør en god jobb med å isolere lyden. Hodetelefonene har dessuten en avtagbar mikrofon med støyreduksjon som gir god samtalekvalitet. Du får også enkle volumkontroller og en muteknapp for mikrofonen på ledningen.

Hjemmeside

Oppslukende lyd for både musikk og gaming
Øreklokkene isolerer lyden
Bred frekvensrespons

Ingen støtte for surroundlyd
Mikrofonen er lett å miste

4


Urbanears Juno – Beste billige ørepropper for trening

Drivere: 6 mm dynamiske Batteritid: 8 + 28 timer Vekt: 4,25 gram per ørepropp

Et par oransje Urbanears Juno ved siden av ladeetuiet sitt
Urbanears Juno er gode og billige ørepropper.

Om du leter etter de beste billige øreproppene for trening kan vi varmt anbefale Urbanears Juno. Dette er en ny modell fra Urbanears med lang batteritid, god lydkvalitet og et par avanserte funksjoner man vanligvis kun finner hos langt dyrere varianter.

Trygg passform
Urbanears Juno har et enkelt og stilrent design i sort, hvit eller oransje farge. Øreproppene er litt store og stikker en del ut fra ørene, men de sitter godt selv under intensive treningsøkter. Batteritiden er på omtrent 8 timer, med ytterligere 28 timer i det medfølgende ladeetuiet.

Et par oransje Urbanears Juno sett fra siden
Urbanears Juno finnes blant annet i denne herlige oransje fargen.

Bra lyd, men litt puslete
Lyden fra Urbanears Juno er balansert og passer de fleste musikksjangre. I vår test synes vi imidlertid det kunne vært litt mer trøkk i lyden, bassen ble litt for svak. Men om du foretrekker godt balansert lyd fremfor tung bass, vil du ikke tenke så mye på dette. Vi setter stor pris på at du får aktiv støyreduksjon, noe vi sjelden ser hos billige ørepropper. Det er ikke den beste støyreduksjonen på markedet, men de fjerner mye av bakgrunnslydene. Med en pris på omtrent tusen kroner er dette et utmerket par ørepropper som passer bra til trening eller vanlig hverdagsbruk.

Hjemmeside

Veldig stilig design
God, velbalansert lyd
Avanserte funksjoner

Støyreduksjonen kunne vært bedre
Litt puslete lyd

4.5


Beste hodetelefoner

Beste ørepropper

Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang