Beste billige airfryer: 5 rimelige luftfrityrkokere som ikke vil blakke deg

Geir Tandberg Steigan

Har du ønsket å hoppe på trenden med airfryere, men synes de er altfor dyre? Ingen grunn til uro! I dag har markedet for luftfrityrkokere blitt så stort at det finnes en haug med virkelig rimelige modeller å velge mellom som fortsatt holder høy standard! De mest luksuriøse premium-modellene kan koste opptil ti tusen kroner, men trenger du ikke markedets mest fancy modell, kan du faktisk få tak i virkelig gode airfryere for under tusenlappen.

I vår toppliste over de beste billige airfryerne finner du de tre beste alternativene ifølge oss. I tillegg til å teste en haug med forskjellige frityrkokere, har vi også lest en haug med kundeanmeldelser for å kunne danne oss et bredere bilde av produktet og en ide om hva folk er fornøyd med og ikke. Forhåpentlig finner du noe som passer deg og dine behov, og hvis du vil ha flere alternativer, kan du også sjekke ut vår toppliste over de beste airfryerne i alle prisklasser.

Beste billige airfryer – Philips Essential HD 9252/70

Philips er kanskje markedets største merke når det gjelder til airfryere. De produserer en haug med modeller i ulike størrelser og prisklasser. Navnene på de ulike modellene deres er ganske like, og det kan fort bli litt forvirrende når man prøver å finne ut hvilken som passer best til dine behov og budsjett. Hvis du ser etter den beste billige airfryeren og foretrekker en modell fra Philips, kan vi anbefale Philips Essential HD9252, som er en av deres beste budsjettmodeller.

Denne airfryeren har et klassisk Philips-design med en uttrekkbar beholder med en kapasitet på 4,1 liter. Den bruker Philips’ utmerkede Rapid Air-teknologi for deilige sprø resultater og lar deg velge mellom 7 forhåndsinnstilte programmer som du velger på den lettleste berøringsskjermen på fronten på airfryeren. Andre nyttige funksjoner omfatter blant annet en holde-varm-funksjon, timer, Auto-off, QuickClean. Et annet stort pluss med airfryers fra Philips er at du kan laste ned deres tilhørende NutriU-app, som er blant de beste appene på markedet for airfryers. Her får du masse inspirasjon med hundrevis av forskjellige oppskrifter du kan prøve, fra bakverk og frokost til sunne lunsjer og deilige middager og alt i mellom! Så hvis du leter etter en kraftig og billig luftfrityrkoker, er Philips Essential HD9252 et utmerket alternativ.

5

Pros

Mange nyttige funksjoner
Klar og brukervennlig skjerm
Rapid Air-teknologien er suveren
NutriU-appen er gull verdt

Cons

Vi skulle ønske at noen av Philips’ modeller hadde glassdør foran
Ikke så mange forhåndsinnstilte programmer som dyrere modeller

Beste billige airfryer – Cosori Premium Airfryer

Cosori har vokst mye de siste årene i airfryer-markedet. De tilbyr en haug med modeller i forskjellige prisklasser, fra luksuriøse premiummodeller til rimelige alternativer som Cosori Premium Airfryer. Denne luftfrityrerkokeren har litt høyere pris sammenlignet med de andre modellene du finner i topplisten vår over de beste billige airfryerne, men er fortsatt rimelig med tanke på alt du får for pengene.

Dette er en stilig og kapabel luftfrityrkoker som ved første øyekast ser ut som en dyr premiummodell, og bortsett fra designet har den også et par funksjoner som vanligvis er eksklusive for premiummodeller. Her får du blant annet tilgang til funksjoner som Pre Heat og Keep Warm. Med Pre Heat varmer du opp airfryeren før du legger maten i og gjør det enda enklere å få skikkelig sprø resultater. Keep Warm holder maten varm etter at den er ferdig stekt, hvis du for eksempel fortsatt venter på potetene for å gjøre måltidet ferdig eller for at familien skal komme hjem fra skole og jobb – enkelt! I tillegg kan du velge mellom 11 forhåndsinnstilte programmer som enkelt velges på den store og oversiktlige skjermen foran på airfryeren. Kapasiteten er på 5,5 liter, som er nok til å lage mat til en stor familie.

4.5

Pros

Design og funksjoner minner om en premiummodell
Klar og brukervennlig skjerm

Cons

Litt dyrere enn andre modeller i topplisten

Beste billige airfryer – Xiaomi Smart Air Fryer Pro

Xiaomi er kjent i teknologiverdenen for å lage virkelig rimelige dingser som fortsatt holder høy kvalitet, og deres airfryer Xiaomi Smart Air Fryer Pro er intet unntak. Denne stilige airfryeren er lett gjenkjennelig med sitt hvite design med glassdør foran, som gjør det enkelt å holde øye med maten mens den tilberedes. For en pris rundt tolv hundre kroner får du rimelig stor kapasitet, høy makstemperatur og et imponerende antall smarte funksjoner.

Foran på Xiaomi Smart Air Fryer Pro er det en dreieknapp som også fungerer som en skjerm, hvor du setter opp airfryeren og kan velge mellom en haug med smarte funksjoner og hele 11 forhåndsinnstilte programmer. De smarte funksjonene inkluderer blant annet 24-timers timerfunksjon, gjæring, tining, stemmestyring med Google Assistant. Det er virkelig imponerende for en så billig modell og gir deg flere nyttige funksjoner enn mange dyrere modeller tilbyr. Temperaturen kan stilles inn mellom 40-200 grader, som er et virkelig flott temperaturområde som lar deg gjøre alt fra å tine kjøtt og grønnsaker til å lage sprø pommes frites og alt i mellom. Glassdøren foran på airfryeren er også et fint lite pluss som lar deg holde øye med maten under tilbereding og er igjen noe du ikke engang ser på alle toppmodeller. Kapasiteten er 4 liter og er nok til å lage mat til 1-5 personer.

4

Pros

Mange nyttige funksjoner
Glassdør er alltid et pluss
Godt temperaturområde

Cons

Skjermen er ganske liten

Beste billige airfryer – Russell Hobbs 26520-56

Ok, Russell Hobbs 26520-56 har kanskje ikke det stiligste designet (etter vår mening) og vil garantert skille seg ut på de fleste kjøkken den er plassert i. Designet har imidlertid en hensikt, da dette er en airfryer og multicooker i ett, noe som gir deg stor fleksibilitet på kjøkkenet. Den leveres med en rekke forhåndsinnstilte programmer som er optimalisert for ulike typer mat, og bortsett fra luftsteking, kan du bruke Russell Hobbs 26520-56 til å gjøre ting som å bake, grille, steke, varme opp mat eller til og med tilberede maten langsomt.

Med temperaturer fra 80-200 grader får du deilige, sprø resultater og de forhåndsinnstilte programmene inkluderer retter som kylling, pommes frites, fisk, grønnsaker, ulike typer kjøtt med mer. Et digitalt kontrollpanel med berøringsknapper foran på airfryeren gjør det enkelt å velge programmer eller manuelt stille inn tid og temperatur for det du skal lage av mat.

Når det gjelder smarte funksjoner, har Russell Hobbs 26520-56 en automatisk avstengningsfunksjon, lydsignal når matlagingen er ferdig, beskyttelse mot overoppheting og et non-stick belegg for å gjøre det lettere å holde rent. Du kan også kjøre delene i oppvaskmaskinen.

Med en kapasitet på 5,5 liter og en pris rundt tusenlappen er dette en utmerket og rimelig airfryer for deg som ønsker fleksibilitet, mulighet for å øage mye mat på én gang og som vil slippe billig unna. Vår største innvending mot denne airfryeren er faktisk dens ganske stygge og klønete design, men hvis du kan gjemme den i et hjørne av kjøkkenet, eller sette den bort når den ikke er i bruk, er det ikke et stort problem.

5

Pros

Veldig allsidig
Enkel å bruke, med alle funksjonene du trenger
God kapasitet

Cons

Merkelig design

Beste billige airfryer – OBH Nordica Easy Fry

OBH Nordica Easy Fry er den billigste modellen i vår toppliste over de beste billige luftfrityrkokerne som til tross for sin utrolig lave pris yter utrolig bra. Hvis du vil ha en rimelig airfryer og mangler kjøkkenplass eller bare planlegger å lage mat til én person, er dette airfryeren å skaffe seg. OBH Nordica Easy Fry er virkelig kompakt med en uvanlig liten kapasitet på 1,6 liter, som er nok til å lage mat til en til to personer. Til tross for sin beskjedne størrelse, er den utrolig allsidig og lar deg lage et bredt utvalg av retter med lite eller ingen olje.

Denne kompakte og rimelige airfryeren har faktisk et par spesifikasjoner og funksjoner som du vanligvis  bare venter å se på dyrere modeller. Her får du for eksempel en makstemperatur på 200 grader, så du kan regne med herlig sprøtt resultat hver gang. Du kan også velge mellom 6 forskjellige forhåndsinnstilte programmer og stille inn en timerfunksjon på opptil 30 minutter. Du stiller inn program og temperatur ved hjelp av den stilige og oversiktlige berøringsskjermen på toppen av airfryeren.

4

Pros

Perfekt for deg som vil ha noe lite
Høy maksimal temperatur
Tydelig berøringsskjerm og et par smarte funksjoner

Cons

Ikke så mange forhåndsinnstilte programmer som dyrere modeller
Trenger du stor kapasitet er ikke dette modellen for deg

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer

Hjem og husholdning
Best i test robotstøvsuger: En robotstøvsuger står i dokkingstasjonen sin på et stuegulv av tre

Best i test robotstøvsuger: Vinnerne av vår robotstøvsuger test