Beste antivirus: De beste antivirusprogrammene for alle datamaskiner

TestPlanet

Antivirus er litt av et nødvendig onde for å være trygg på internett. Men hva er den beste antivirus-løsningen? Vi har svaret.

Alle datamaskiner kan utsettes for virus, malware, trojanere, spyware, ransomware og andre utrivelige angrep. I noen tilfeller merker du det ikke, om maskinen din for eksempel misbrukes for å utvinne kryptovaluta eller har blitt en del av et ondsinnet botnettverk. Andre ganger merker du det i form av tregere hastigheter og reklame som popper opp over alt. I noen få tilfeller blir datamaskinen fullstendig låst. Enten fordi et virus har ødelagt den, eller for at den har blitt kryptert og du må betale løsepenger for å låse den opp igjen.

Med et bra og oppdatert antivirus-program på datamaskinen din kan du unngå mange av sikkerhetsrisikoene. Det finnes både gratisvarianter og programmer du betaler for. Samtidig finnes det både gode og dårlige antivirus. Derfor har vi testet en mengde antivirus-programmer og gir her våre anbefalinger over beste antivirus.


Bitdefender Total Security – Beste antivirus

Plattformer: Windows, Mac, Android, iOS Antall enheter: 10 Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager

Beste antivirus: Bitdefender viser et bilde av en virusskanning som skal kjøres

Bitdefender er en pålitelig klassiker innen antivirus. Samtidig hviler de ikke på gamle meritter, men bygger hele tiden videre på sitt system for å håndtere stadig mer og samtidig kreve mindre systemressurser. 2023-versjonen av Bitdefender er rask, allsidig og krever lite av maskinen din.

Bra på å avdekke trusler
Det må sies allerede fra start at en av svakhetene til Bitdefender er om systemet ditt allerede er infektert. I slike tilfeller har Bitdefender vanskeligheter med å løse problemene, der er for eksempel Norton bedre. Men om du installerer Bitdefender på en frisk datamaskin kan du regne med at den gir deg god kontroll uten å være i veien.

Programmet finner raskt trusler, ofte advarer den deg allerede før du laster ned noe. Samtidig går hurtigskanningen veldig raskt.

Bitdefender Total Security viser at "You are safe" etter en kjørt virusskanning

Krever lite ressurser
En full gjennomsøking av systemet tar forholdsvis lang tid, men også denne funksjonen krever så lite ressurser at du knapt vil merke at den er i gang. Selv om Bitdefender ikke er like god på personvernbeskyttelse som Norton, har du fortsatt en god del trivelige ekstrafunksjoner. Eksempler er ekstra sikkerhet ved bruk av nettbank og beskyttelse av sosiale medier-kontoer.

Bitdefender er ganske enkelt det vi ønsker oss av et antivirus-program: Det forstyrrer deg ikke mens du bruker datamaskinen, samtidig som det lynraskt oppdager eventuelle trusler.

Les mer på hjemmesiden

Krever ikke mye ressurser
Mye for pengene

Fungerer ikke like bra om du allerede er infisert

4.5


Norton 360 Lifelock – Beste premiumvalg

Plattformer: Windows, Mac, Android, iOS Antall enheter: 5-10 Gratis prøveperiode: Ja, 7 dager

Beste premium antivirus: Norton 360 lifelock på en laptop foran en person som spiser melon

Norton er en virkelig veteran i bransjen og har byttet navn på sin sikkerhetstjeneste flere ganger. Den siste versjonen har fått navnet Norton 360 with LifeLock Select.

Lang navn til tross, dette er en virkelig pålitelig tjeneste på flere måter. Tiden da Nortons tjenester var kjente for å kreve mye systemressurser er også over, nå for tiden er det et ganske lettkjørt system.

Bra ID-beskyttelse
Norton 360 kommer med et standard oppsett for å beskytte identiteten din på nettet. Den blokkerer skadelige nettsider, tar vare på passordene dine, og monitorerer identiteten din (mailadresser, bankkort og lignende) for å se om de har vært med i datalekkasjer. Det som skiller Norton fra mange andre er et mer gjennomgående søk etter personopplysninger. Programmet leter etter din informasjon på flere steder enn normalt, for eksempel i strafferegistre og lignende, for å se om dataene har blitt misbrukt.

Bra virusbeskyttelse
Som antivirus er Norton fortsatt blant de beste. For det meste holder programmet seg i bakgrunnen. Der jobber det effektivt med å beskytte datamaskinen din uten å forstyrre eller krever for mye ressurser. Om du derimot kjører en fullstendig gjennomsøking av systemet, vil mindre kraftige PCer kunne bli ganske trege mens søkingen pågår.

Totalt sett er Norton 360 LifeLock en virkelig god tjeneste, med ekstra gode funksjoner for personvern. Prislappen er også på høyt nivå, dette er en av de dyreste tjenestene for privatpersoner.

Les mer på hjemmesiden

Bra personvern og ID-beskyttelse
Effektiv virusbeskyttelse

Litt høy pris
Fullstendig skanning drar mye ressurser

4.5


Avira Free Antivirus – Beste gratis antivirus

Plattformer: Windows, Mac, Android, iOS Antall enheter: Ubegrenset Gratis prøveperiode: Ja (finnes i både gratis- og betalingsversjon)

Beste gratis antivirus: Avira free antivirus viser en skanning som pågår

Gratis antivirus kommer i mange former. I mange tilfeller snakker vi egentlig om en glorifisert prøveperiode, eller ganske enkelt et dårlig antivirus-program. Avira finnes som betalingsversjon, men deres gratisutgave er den beste blant nettopp gratisalternativene.

Ettersom det er gratis må du imidlertid leve med en ganske stor mengde pop-ups som vil at du skal kjøpe betalingsversjonen av programmet. Det fører til at Avira mister noen poeng i kategorien «ikke forstyrr brukeren».

Enkelt grensesnitt
Til tross for prislappen på null kroner, finner du alt fra passordhåndtering til phishing-beskyttelse og filrensing innebygd. Ingen av ekstrafunksjonene er like velbygde eller funksjonsrike som de du betaler for, men de gjør en veldig god jobb til å være gratis. Det finnes også en begrenset VPN-funksjon her. Datamengden er kun 500 megabyte per måned, men en fin funksjon er det uansett.

Grensesnittet er rent og stilig, selv om det er mange funksjoner tilgjengelig. Det gjør det enkelt å navigere blant alt du kan gjøre i programmet.

Avira free antivirus viser at vår antivirus-beskyttelse er aktivert

Overraskende bra antivirus
Samtidig er det ingen dårlig søkemotor for trusler som sitter under panseret her. De aller fleste trusler oppdages og elimineres. Og det kreves ikke for mye av systemressursene mens det pågår.

Avira er rett og slett uventet bra til å være gratis, og er vår beste anbefaling om du ikke ønsker å bruke penger på et antivirus-program.

Les mer på hjemmesiden

Mange funksjoner
Bra virusbeskyttelse
Ubegrenset antall brukere

Litt mange pop-ups

4


Surfshark One – Beste antivirus med VPN

Plattformer: Windows, Mac, Android, iOS Antall enheter: Ubegrenset Gratis prøveperiode: Ja (30 dagers pengene tilbake-garanti)

Beste antivirus med VPN: Surfshark One viser menyen for skjemalegging av virusskanning

Surfshark er vår absolutte favoritt blant billige VPN-tjenester. Det er ikke vanskelig å forsvare, ettersom den både er veldig rask og har ubegrenset antall brukere. Dessuten er det en av de aller billigste VPN-tjenestene på markedet. For et lite ekstra tillegg i prisen kan du oppgradere VPN-tjenesten til Surfshark One, som også inneholder antivirus.

Heldekkende beskyttelse
VPN er utmerket for å beskytte identiteten og trafikken din på internett, og bør være en del av en helhetlig sikkerhetsløsning. På dette på punktet er Surfshark blant de beste.

Med Surfshark One får du i tillegg antivirus og beskyttelse mot ID-tyveri på nettet. Sistnevnte funksjon kontrollerer dine betalingskort og mailadresser, og advarer dersom opplysningene har blitt lekket noe sted. Bruker du samme mailadresse for ulike kontoer på nettet kan denne tjenesten være en effektiv metode for å øke sikkerheten din.

surfshark one viser funksjonen Surfshark Alert

Bra virusbeskyttelse
Som antivirus er Surfshark en lettvekter med tanke på hvor mye systemressurser som kreves, både til vanlig og ved omfattende søk. Samtidig er den god til å finne de aller fleste trusler. Den er imidlertid ikke like proaktiv som for eksempel Bitdefender eller Norton, verken for virus eller ID-beskyttelse..

Men samtidig er det en tjeneste som gir deg veldig mye for pengene, spesielt med tanke på at det ikke er noen begrensninger på antall brukere på samme konto.

Les mer på hjemmesiden

Veldig mye for pengene
Krever få ressurser
Ubegrenset antall brukere

Ikke den mest proaktive virusbeskyttelsen

4.5


Microsoft Defender – Beste grunnleggende beskyttelse for Windows

Plattformer: Windows Antall enheter: Ubegrenset Gratis prøveperiode: Nei (programmet er gratis)

Oversiktsmenyen til microsoft defender

Ettersom antivirusbeskyttelse er en integrert del av Windows, og dessuten gratis, bør vel det bety at kriminelle allerede har lært å misbruke det? Det kunne kanskje stemme med forgjengeren Microsoft Security Essentials, men Windows Defender er heldigvis på et helt annet nivå.

Om du ikke vil bruke penger på ekstra antivirus, og bruker Windows, vil du faktisk få ganske god sikkerhet ved regelmessig bruk av Windows Defender.

Overraskende bra
Med tanke på det ryktet som Microsoft Security Essentials hadde, både med tanke på ressurskrav og manglende evne til å oppdage virus, er Defender en positiv overraskelse.

Til å være en gratistjeneste som kommer med operativsystemet har Microsoft Defender Antivirus faktisk vist seg å være veldig kompetent. Spesielt til å oppdage virus på datamaskinen din.

Det skal nevnes at Defender ikke er i nærheten av å være like proaktiv som Norton eller Bitdefender, i stedet fungerer den best på allerede nedlastet materiale. Det er også flere tilfeller der Defender sliter med å fjerne infiserte filer, noe betalingstjenestene sjelden har problemer med. Samtidig får du ikke mye nyttig med tanke på URL-blokkering eller ID-beskyttelse. Som grunnleggende beskyttelse er den derimot overraskende god.

windows defender forteller oss at enheten vår er beskyttet

Krever lite ressurser
Samtidig bruker ikke programmet mye av systemressursene, selv ikke mens den søker på maskinen. Oftest merker vi ikke til tjenesten før Windows Update maser om at en oppdatering er tilgjengelig. Som regel er det snakk om en oppdatering av virusdatabasen, selve programmet er for det meste stille.

Om du absolutt ikke ønsker å betale for antivirus på Windows-maskinen din, kan du la Defender gjøre jobben sin med jevne mellomrom.

Les mer på hjemmesiden

Gratis
Krever lite ressurser

Problemer med å fjerne infiserte filer
Ganske få funksjoner

3.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang