Beste Android-telefon: De beste alternativene til iPhone.

TestPlanet

Velkommen til vår toppliste over beste Android-telefon. Dette er oversikten for deg som er Team Samsung eller foretrekker en annen Android-produsent som OnePlus eller Google. Det er mange svært gode mobiltelefoner å velge mellom, alt fra rimelige budsjettmobiler til avanserte flaggskip.

Vi har testet en mengde Android-mobiler for å finne de beste modellene akkurat nå. I våre tester har vi sett på egenskaper som ytelse, kamera, batteritid, skjermkvalitet, design og øvrige funksjoner. Vi har også lest andre tester og brukererfaringer for å danne oss et grundig bilde av hver enkelt mobil. Les videre for å se hvilke Android-telefoner vi anbefaler.


Samsung Galaxy S23 – Beste Android-telefon

Lansert: Februar 2023 RAM/lagring: 8GB/128GB Bakre kamera: 50+12+10 MP Batteri: 3900 mAh

Beste Android-telefon: Samsung Galaxy S23 sett forfra og bakfra
Samsung Galaxy S23 er testvinner i vår toppliste over beste Android-telefon.

I vår toppliste over beste Android-telefon har vi Samsung Galaxy S23 øverst akkurat nå. Denne mobilen ble lansert i begynnelsen av 2023 og byr på en perfekt balanse mellom ytelse, størrelse og pris. Dermed er dette det beste Android-alternativet for de aller fleste.

Vakker skjerm
Med sin størrelse på 6,1 tommer gir Samsung Galaxy S23 god plass på skjermen uten å bli for stor i hånda. Selve skjermen er en Dynamic AMOLED 2x Infinity-O FHD+ med utmerkede farger og detaljer. Skjermen har dessuten en høy maksimal lysstyrke på 1750 nits som fungerer utmerket også i sterkt solskinn. På baksiden finner du et trippelkamera bestående av et 50 MP hovedkamera, ultravidvinkel på 12 MP og et telefotokamera på 10 MP. Kameraoppsettet gir imponerende bilder, uansett scenario eller lysforhold.

En hvit Samsung Galaxy S23 ses bakfra
Samsung Galaxy S23 har et stilrent premiumdesign.

Spesialutviklet chipset
Et annet stort pluss med Samsung Galaxy S23, er at mobilen drives av den spesialutviklede Qualcomm Snapdragon-chipen. Ved lansering var dette den kraftigste chipen Qualcomm kunne tilby, så her kan du være sikker på at du får en rask mobil som håndterer alle oppgaver. Øvrige spesifikasjoner inkluderer Android 13, 8 GB RAM, standard lagringskapasitet på 128 GB, samt et batteri på 3900 mAh. Batteritiden har blitt litt bedre sammenlignet med tidligere varianter, og du kan nå regne med et batteri som varer hele dagen – i det minste ved vanlig bruk. Når du til slutt må lade telefonen vil en 25W-lader gi deg omtrent 50% på 30 minutter. Konklusjonen er at Samsung Galaxy S23 er det beste alternativet for deg som vil ha en kraftig mobil til en gunstig pris. Her får du glimrende balanse mellom kameraer, funksjoner, batteritid og design.

Hjemmeside

Spesialdesignet Qualcomm-chip
Akkurat passe størrelse
Premiumfølelse

Vi hadde gjerne sett et kamera på 108MP
Mange deler av mobilen er veldig lik forgjengeren

5


Realme GT 2 – Beste billige Android-telefon

Lansert: Mars 2023 RAM/lagring: 8GB/128GB Bakre kamera: 50+8+2 MP Batteri: 5000 mAh

Beste billige Android-telefon: Forside og bakside av Realme GT 2
Realme GT 2 er en meget god allround-mobil.

Realme GT 2 er en billig Android-mobil som vi anbefaler til alle som ønsker seg en rask og kraftig mobil uten å betale for mye. Her får du dessuten spesifikasjoner og funksjoner du vanligvis bare finner hos langt dyrere flaggskipsmobiler.

Kraftig ytelse
På innsiden av Realme GT 2 finner du en Qualcomm Snapdragon 870-chip. Det er ikke den seneste varianten av Qualcomms populære chipset, men det leverer uansett en imponerende ytelse som lar deg utføre krevende oppgaver som multitasking og gaming på mobilen. Kraften kombineres også med generøs lagringsplass og en god mengde RAM.

Baksiden på en sort Realme GT 2
Realme GT 2 har et stilrent design.

Stor og rask skjerm
Realme GT 2 imponerer også med tanke på skjermen. Her får du en stor og vakker AMOLED-skjerm på 6,43 tommer, med Full HD+-oppløsning som produserer gode farger og mange detaljer. Mobilen har dessuten en utrolig rask oppdateringsfrekvens på 120 Hz, noe man vanligvis bare finner hos dyre gamingmobiler. Når dette kombineres med den kraftige chipen, blir Realme GT 2 virkelig en gamingmobil å regne med, i det minste i budsjettklassen. Ellers får du et trippelkamera på baksiden som tar fine bilder, men det er fremfor alt den kraftige ytelsen som er denne telefonens fremste fortrinn.

Hjemmeside

Kraftig nok for gaming
Stor og rask skjerm

Ganske glatt å holde

4.5


Samsung Galaxy S23 Ultra – Beste Android-telefon i premiumklassen

Lansert: Februar 2023 RAM/lagring: 8-12GB/256GB-1TB Bakre kamera: 200+10+10+12 MP Batteri: 5000 mAh

Beste Android-telefon i premiumklassen: Samsung Galaxy S23 Ultra ses forfra og bakfra med tilhørende styluspenn
Samsung Galaxy S23 Ultra er en virkelig luksuriøs mobil.

Om du vil ha en mobil som virkelig gir deg mer av absolutt alt, er det Samsung Galaxy S23 Ultra du skal velge. Her får du et monster av en mobiltelefon, som virkelig har alt man kan forvente av en toppmoderne modell i premiumklassen. Imidlertid må du være forberedt på å betale veldig mye for den.

Klarer alt
En stor og helt utrolig bra skjerm? Check! Fantastisk kamera med mange muligheter for både video og foto? Check! Den raskeste ytelsen du kan finne i en Android-mobil? Check! En innebygd penn med flere funksjoner enn du klarer å lære deg? Check, og dessuten ganske unikt. Pennen lar deg notere, tegne, ta skjermbilder, redigere foto og mye annet. I tillegg får du kraftige høyttalere, ganske god batteritid, tonnevis med smarte apper og mye annet som gjør dette til en nærmest komplett mobiltelefon.

Baksiden av en hvit Samsung Galaxy S23 Ultra
Samsung Galaxy S23 Ultra gir deg mer av alt.

Litt langsom lading
Selv uten den imponerende pennen er dette en utrolig bra telefon. Men når prisen er såpass høy, bør du nok vurdere om du virkelig trenger all denne kraften – eller om du kan klare deg med en litt rimeligere modell. Det eneste vi egentlig misliker med S23 Ultra er at ladingen er ganske langsom. Det finnes hurtiglading, men den er markant tregere enn hva mange andre produsenter kan levere. Bortsett fra dette er Samsung Galaxy S23 Ultra den mest komplette mobilen du kan kjøpe akkurat nå.

Hjemmeside

Kameraer i absolutte toppklassen
Enormt kraftig
S Pen-stylusen er suveren

Litt treg lading
Den er veldig dyr

5


OnePlus 11 – Beste kameraer

Lansert: Februar 2023 RAM/lagring: 8-16GB/128-256GB Bakre kamera: 50+32+48 MP Batteri: 5000 mAh

En OnePlus 11 vises forfra med et lilla bakgrunnsbilde der det står "Never Settle".
OnePlus 11 byr på en meget god fotoopplevelse.

OnePlus 11 er en Android-mobil som byr på rask ytelse, stor skjerm og utmerkede kameraer til en virkelig overkommelig pris. Dette er ytterligere en mobil fra produsenten som stadig utfordrer markedets dyreste flaggskip med tanke på spesifikasjoner og funksjoner, til en betydelig lavere pris.

Vakre portrettbilder
OnePlus 11 har en mengde forbedringer sammenlignet med den tidligere toppmodellen OnePlus 10 Pro. Her får du blant annet et trippelkamera med et hovedkamera på 50 MP. Dette gir først og fremst glimrende resultater for portretter og matbilder, med herlige farger. Takket være samarbeidet med kameramerket Hasselblad kan OnePlus tilby et mobilkamera som imponerer, til tross for manglende telezoom.

En sort OnePlus 11 vises bakfra
OnePlus 11 har et Hasselblad-kamera.

Utmerket skjerm for film
På innsiden av mobilen finner du et raskt og kraftig Snapdragon 8 Gen 2-chipset. Dette kombineres med 128-256 GB lagring og 8-16 GM RAM. Disse spesifikasjonene innebærer at mobilen håndterer intensive oppgaver som gaming med høye grafikkinnstillinger og bildefrekvenser. Med en vakker og romslig skjerm på 6,7 tommer har du dessuten god plass for gaming, samt streaming av serier og film. OnePlus 11 har forresten støtte for Dolby Vision og HDR10+, så du får garantert en skjermopplevelse i toppklassen her. Alt dette rundes av med et stort batteri på 5000 mAh som holder hele dagen uten problemer. I tillegg lades det veldig raskt, batteriet kommer opp i 50% på bare 10 minutter. Dessverre må du klare deg uten trådløs lading, men det burde ikke være en dealbreaker for denne imponerende telefonen.

Hjemmeside

Kraftig ytelse kombinert med rask skjerm
Kameraene holder høy klasse
Støtte for Dolby Vision og HDR10+
Veldig rask lading

Ingen støtte for trådløs lading
Tåler kun vannsprut, ikke noe mer
Ganske glatt i hånda

4


Google Pixel 7 Pro – Beste programvare

Lansert: Oktober 2022 RAM/lagring: 8-12GB/128-512GB Bakre kamera: 50+48+12 MP Batteri: 5000 mAh

En grå Google Pixel 7 Pro vises forfra og bakfra
Google Pixel 7 Pro har glimrende programvare.

Google har produsert mobiler lenge, men ofte er modellene deres vanskelig å finne på det norske markedet. Dette endret seg i forbindelse med lanseringen av Pixel 7 Pro. Og det kan vi være glade for, dette er en imponerende mobil med god ytelse, et rent grensesnitt og kameraer i toppklassen. Prisen er dessuten veldig overkommelig.

Bruker Googles eget grensesnitt
Google Pixel 7 Pro har et forholdsvis standard Android-grensesnitt, som deretter er krydret med en drøss funksjoner du kun får fra Google. På innsiden av mobilen finner du Googles egen Tensor-chip, som plasserer seg høyt på listen når det kommer til ytelse for flaggskipstelefoner. Videre er konstruksjonen solid og god. Designet er gjenbrukt fra tidligere modeller, men føles fortsatt ganske unik blant andre mobiltelefoner på markedet.

Baksiden av en grå Google Pixel 7 Pro
Google Pixel 7 Pro har en unik kameramodul.

Utrolig kamera
Det som virkelig fanger oppmerksomheten, spesielt i denne prisklassen, er kameraet. Sensorene, litt AI-magi og Googles egen programvare samarbeider for å gi deg et av bransjens absolutt beste mobilkameraer. Dette gjelder spesielt ved litt dårligere lysforhold, der kameraet er nærmest magisk godt på å fange opp detaljer andre går glipp av. Legg deretter til de Pixel-unike funksjonene for etterbehandling, der du blant annet kan fjerne objekter i bildet du ikke ønsker, og du sitter igjen med en meget interessant maskin. Om du vil ha en Android-telefon i toppklassen som ikke koster for mye, er Pixel 7 Pro et av de beste alternativene i dag.

Hjemmeside

Kameraer i toppklasse
Gjenkjennelig, stilrent design
Mye for pengene

Batteritiden kunne vært bedre

4


Beste mobil

Toppliste nettbrett

Beste billige mobil

Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang