Beste akvarellfarger: 5 vakre akvarellfarger for hobbynivå og proffer

Geir Tandberg Steigan

Akvarellmaling, eller vannfarge, er blant de mest populære typene maling å arbeid med. Det er en flott og allsidig malingstype som brukes av alle fra barn til erfarne profesjonelle kunstnere. De har en vakker glans, gir rom for en rekke teknikker, kan enkelt kombineres med andre typer medium, er brukervennlige og kommer i en haug av forskjellige prisklasser. Dette gjør dem lett tilgjengelige for alle typer kunstnere og budsjetter, fra ivrige nybegynnere og hobbymalere til erfarne profesjonelle.

I vår sammenlignende test av de beste akvarellmalingene har vi valgt ut våre favorittmerker fra den fantastiske verdenen av vannbasert kunst. Foruten å teste fargene selv, leser vi mange anmeldelser og kundevurderinger, for å få et helhetlig bilde av kvaliteten på fargene og hva andre synes om dem. I våre tester har vi sjekket fargenes pigment og glans, hvor enkle de er å påføre og blande, hvor godt de fungerer sammen med andre medier og mye mer. Bare fortsett å lese for å komme til topplisten vår over beste akvarellfarger.


Winsor & Newton – Best i test

Passer best for: Nybegynnere til proffer Prisklasse: Øvre mellomsjikt

Akvarellfarge fra Winsor & Newton
Akvarellmaling fra Winsor & Newton er det beste alternativet for de aller fleste.

Winsor & Newton er vårt absolutte favorittmerke innen akvarellmaling. Det er et merke som holder høy kvalitet samtidig som det er relativt rimelig. Derfor er disse akvarellfargene et godt alternativ for de aller fleste, fra nybegynnere til profesjonelle. Det er også derfor vi kåret dem til testvinnere i vår sammenlignende test av de beste akvarellfargene.

Flere ulike prisklasser
Winsor & Newtons akvarellmalinger finnes i flere ulike prisklasser og de kan også kjøpes som ferdige sett. Den laveste prisklassen gir deg vakre farger med rike pigmenter som er enkle å påføre og blande. Dette er et godt utgangspunkt for ferske kunstnere, da du relativt rimelig kan bestille alle fargene du trenger. Da anbefaler vi at du kjøper flere farger fra de dyrere prisklassene over tid. Fargene i de dyrere prisklassene har imponerende pigmenter som blir nesten heldekkende med litt maling og som kan tynnes ut med vann til en rekke vakre nyanser med fin glans. Med farger fra den dyrere prisklassen kreves det svært lite maling på penselen for å få rike farger på papiret.

Tubene er veldig fleksible
Winsor & Newtons akvarellfarger er tilgjengelige i både kopper og tuber. Personlig foretrekker vi tubene. Disse er lettere å bruke hvis du skal blande dine egne nyanser eller ønsker å kombinere akvarellmalingen med for eksempel gouache. Heller du dem i en kopp eller fargepalett, er de enkle å reaktivere med vann.

Hjemmeside

Vakre og fyldige pigmenter
Tubene egner seg til blanding av egne farger
Enkle å reaktivere
Ulike prisklasser med flere prisgunstige alternativer

Den høyeste kvaliteten er ganske dyr
Enkelte tubefarger har en litt oljeaktig konsistens
Pigmentenes fyldighet kan variere mellom de ulike fargene

5


Schmincke – Beste akvarellfarger i premiumklassen

Passer best for: Erfarne kunstnere og proffer Prisklasse: Høy

Akvarellfärg från Schmincke
Akvarellmaling fra Schmincke er av høy klasse.

Det tyske kunstnermerket Schmincke lager akvarellmaling som er enhver kunstners drøm. Fargene er av absolutt høyeste artistkvalitet og har et stort utvalg av farger å velge mellom (139 totalt!). Velger du den absolutt høyeste prisklassen vil du imidlertid være noe mer begrenset i fargevalgene dine og du må være forberedt på å punge ut mye for luksusen.

Intense og fyldige pigmenter
Akvarellfarger fra Schmincke har utrolig rike og jevne pigmenter, så det kreves veldig lite maling på penselen når du begynner å male. Spesielt røde farger har veldig intense pigmenter, så vær litt forsiktig når du påfører dem eller blander dem inn i din egen farge der det kreves et snev av rødt. Det er lett for dem å ta overhånd. Som vanlig foretrekker vi tubefargene, men du kan også velge å kjøpe hele eller halve kopper akvarellfarger fra Schmincke. Det finnes også ferdige sett å kjøpe, men vi synes nesten det er bedre å bestille fargene separat. Da kan du velge hvilke du vil ha. Det finnes også farger med ekstra granulering, som er perfekt hvis du vil skape fine effekter og få litt mer tekstur i bildene dine. Så det er mange alternativer å velge mellom.

Bare for erfarne kunstnere
Vi anbefaler ikke Schmincke for nybegynnere, da dette er akvarellfarger i absolutt toppklasse – met matchende priser. Hvis du akkurat har begynt å male eller har et stramt budsjett, finnes det billigere alternativer som fortsatt holder høy standard, og som vil passe deg bedre.

Hjemmeside

Deilig fylde i pigmentene
Omfattende utvalg av farger
Farger med ekstra granulering finnes

Ikke for nybegynnere
Veldig dyre

4.5


Holbein – Beste ferdigblandede sett

Passer best for: Nybegynnere og kunstnere på hobbynivå Prisklasse: Lav

Akvarellfärg från Holbein
Akvarellmaling fra Holbein kan kjøpes meget billig.

Det japanske kunstnermerket Holbein er populært over hele verden, takket være deres høye kvalitet og innovasjon. Akvarellfargene deres har lyse pigmenter med fin glans og kan kjøpes separat eller i ferdige sett.

Lyse og klare pigmenter
Akvarellmaling fra Holbein har veldig lyse og klare pigmenter og er perfekt for deg som liker å male lyse motiver med en nydelig glans. Vi opplever enkelte pigmenter som noe svake (lysegrønne og olivengrønne), med en utvannet effekt – uavhengig av hvor mye farge vi fyller penselen med. Dette gjelder imidlertid kun noen få pigmenter. Ellers holder fargene høy klasse. Et ekstra pluss for Holbein er at akvarellfargene deres beholder glansen veldig godt på papiret selv etter at de tørker. Noen andre akvarellfarger blir til sammenligning litt mer dempet.

Meget gode ferdige sett
Som nevnt er det mulig å bestille akvarellmaling fra Holbein i både separate tuber og kopper, eller som ferdige sett. De finnes i et par ulike prisklasser, slik at du enkelt kan velge den som passer ditt nivå og budsjett best. Ferdige sett sendes i vellagde og kompakte esker, som er perfekte å pakke i vesken hvis du skal ut på farten og vil ha med deg malerutstyret.

Hjemmeside

Vakker glans i fargene
Egnet for lyse motiver
Rimelige og kompakte ferdige sett

Noen pigmenter føles litt utvannet
Ikke så rikt pigmentert som enkelte andre merker

4.5


Daniel Smith – Beste akvarellfarger med fyldigst pigment

Passer best for: Erfarne kunstnere og proffer Prisklasse: Høy

Akvarellfärg från Daniel Smith
Akvarellmaling fra Daniel Smith er i absolutt toppklasse.

Daniel Smith er luksuriøse akvarellfarger i høyeste klasse, kjent for utrolig fyldige pigmenter og noen fingranulerte nyanser. Dette er et merke vi anbefaler for erfarne kunstnere med et stort budsjett, da du må betale mye for hver farge. I hvert fall hvis du sikter mot den øverste prisklassen.

Litt ekstra granulering
Vi lengtet lenge etter å prøve Daniel Smith, men ble litt satt ut av prisen. Da vi endelig fikk prøve dem, forsto vi hvorfor det er et så populært merke blant kunstnere. Daniel Smith har utrolig fyldige pigmenter med levende nyanser, som på en eller annen måte føles lettere å jobbe med enn mange andre merker. Den påføres mykt på papiret og flyter godt sammen når den blandes. Daniel Smith-akvarellene skiller seg også litt ut fordi de har litt mer granulering enn mange andre merker. Dette er en smakssak, men liker du litt mer tekstur og effekt i fargene dine, er Daniel Smith et flott merke.

Veldig dyre farger
Ettersom dette er et merke i toppklassen, kan du regne med å punge ut ganske mye for hver tube. Noen farger koster opp mot 700 kroner per tube. Derfor anbefaler vi ikke dette merket for nybegynnere. Men hvis du er en erfaren kunstner som ønsker å styrke fargehåndteringen din, kan vi anbefale å kjøpe et basissett med disse fargene og senere kjøpe flere farger én etter én.

Hjemmeside

Utrolig fyldig pigment
Den svake granuleringen gir en vakker tekstur
Enkle å påføre og male med

Veldig dyre

3.5


Artistro – Beste akvarellfarger i budsjettklassen

Passer best for: Nybegynnere Prisklasse: Lav

Akvarellfärg från Artistro
Akvarellfarger fra Artistro er et populært alternativ blant budsjettvennlige farger.

Vi har ikke testet Artistros akvareller selv, men etter mye research og tusenvis av kundeanmeldelser som taler høyt om det rimelige merket, føler vi oss sikre på å anbefale det som et rimelig og bærbart sett med fine akvareller.

Vakkert reisesett med mange farger
Disse akvarellfargene er tilgjengelige å kjøpe i et par forskjellige sett. Det er hovedsakelig deres store reisesett med hele 48 farger i halvkopper som fanget vår interesse. Det leveres i en vakker og kompakt blikkeske. Med totalt 48 forskjellige farger å velge mellom har du virkelig alt du trenger og du trenger ikke tenke på å blande forskjellige nyanser selv. Det finnes også et par skinnende metalliske farger. De er perfekte for å skape fine effekter og detaljer. Det er mulig å male både lyst og luftig, samt rikt og helhetlig med fargene, slik at du får stor variasjon i maleriet ditt.

Massevis av fornøyde kunder
Med 4,7/5 stjerner fra over 8000 kundeanmeldelser på Amazon, oppleves dette som et trygt valg hvis du leter etter et rimelig, stort akvarellsett.

Hjemmeside

Gode vurderinger fra kunder
Rimelig og stort sett

Har ikke testet det selv, så vi bygger på kundevurderinger her

4.5


Lyd og bilde
En hand som håller upp en actionkamera i vattnet i en pool.

Beste actionkamera: 5 testvinnende kameraer for alle dine eventyr

Hjem og husholdning
Best i test robotstøvsuger: En robotstøvsuger står i dokkingstasjonen sin på et stuegulv av tre

Best i test robotstøvsuger: Vinnerne av vår robotstøvsuger test