Beste akrylfarger: 5 testvinnende farger for nybegynnere og proffer

Geir Tandberg Steigan

Akrylmaling er en av kunstverdenens mest populære malingstyper, takket være dens allsidighet, brukervennlighet og rimelige priser. De kan minne om akvarellmaling, men er litt lettere å jobbe med og litt mer tilgivende hvis du ved et uhell maler et feil sted. Med akrylmaling kan du male lett og luftig eller fyldig og omfattende. Du kan enkelt blande og matche farger, lage myk skyggelegging eller til og med blande akrylfargene med andre typer medium. Mulighetene er endeløse!

Listen over merker som selger akrylmaling er også dessverre uendelig. Det kan fort føles overveldende å bla rundt på nettet for å finne ut hvilke som er de beste alternativene. Derfor har vi satt sammen denne topplisten over de beste akrylfargene. Her har vi samlet det vi mener er de absolutt beste alternativene for aspirerende kunstnere som ønsker å begynne å male med akryl, enten du er nybegynner eller proff, eller på et lite eller stort budsjett.


Amsterdam – Best i test

Passer best for: Nybegynnere til proffer Prisklasse: Middels

Amsterdam akrylsett
Akrylfargene fra Amsterdam er absolutt de beste etter vår mening.

Vi har kåret akrylfargene fra merket Amsterdam som testvinnere i vår sammenlignende test av de beste akrylfargene. Dette er pålitelige farger med vakre nyanser og de er enkle å jobbe med. De er tilgjengelige å kjøpe separat eller i praktiske ferdige sett, som gir deg alle fargene du trenger.

Naturtro farger
Akrylfargene fra Amsterdam er presise i sine nyanser og beholder glansen godt selv når de har tørket helt. De er enkle å påføre på papir og lerret (og skal tydeligvis også fungere godt til veggmalerier) og er myke å jobbe med. Det er en fryd å skyggelegge med fargene som blander seg fint, noe som gjør det enkelt å skape dybde i malerier selv for mindre erfarne kunstnere.

Gode ​​sett er tilgjengelige
Vi liker veldig godt de ferdige settene med akrylmaling fra Amsterdam som er tilgjengelige å kjøpe. De gir deg tonnevis av farger til virkelig rimelige priser. Men vi anbefaler at du leser nøye før du bestiller, da noen fargetuber kan være ganske små (20ml).

Hjemmeside

Treffsikre farger med god glans
Enkle å påføre og skyggelegge med

Fargetubene i ferdige sett er ofte mindre

5


Winsor & Newton – Beste akrylfarger for alle nivåer

Passer best for: Nybegynnere til proffe Prisklasse: Lavere mellomsjikt

Winsor & Newton akrylfarge
Akrylmaling fra Winsor & Newton er ganske rimelig.

Winsor & Newton lager også akrylmaling og dette er et merke som vil være et godt valg for de aller fleste. Akrylmalingene er av høy klasse, samtidig som de holder seg til en overkommelig mellompris. Det er også et omfattende utvalg av farger og nyanser å velge mellom.

Winsor & Newton presterer alltid godt
Vi er store fans av Winsor & Newtons kunstrekvisita, takket være den solide kvaliteten du kan forvente av alle produktene deres, alltid til rimelige priser. Derfor var Winsor & Newton vårt førstevalg da vi skulle teste akrylmaling for første gang. Vi ble ikke skuffet. Akrylfargene er ganske flytende og dermed enkle å påføre på både papir og lerret. Vi anbefaler likevel å grunne før du begynner å male på hovedmotivet. Fargene har intense pigmenter og du kan blande dem til virkelig fine nyanser. Når fargene tørker blir de litt mer matte, så husk på det når du maler.

Veldig store tuber
Som nevnt er det et stort utvalg av farger å velge mellom og du kan også velge mellom et par forskjellige størrelser på fargetuber, helt opp til 500 ml! Vi har imidlertid ikke funnet noen små alternativer på 20-40 ml, som er bra hvis du bare vil prøve en ny farge. Det minste alternativet er 60 ml. Husk alltid å dobbeltsjekke størrelsen på fargetuben før du legger inn bestillingen.

Hjemmeside

Solid kvalitet i mellomklassen
Passer for både nybegynnere og erfarne
Enormt utvalg av farger

Fargene blir ganske matte etter tørking
Tubene finnes ikke i små størrelser

4.5


Raphaël – Beste akrylfarger i ferdige fargesett

Passer best for: Nybegynnere og hobbykunstnere Prisklasse: Lavere mellomsjikt

Raphaël akrylfarge
Raphaël selger virkelig gode ferdige sett med akrylmaling.

Akrylmaling fra Raphaël er også et godt og rimelig alternativ. Spesielt hvis du ønsker å kunne bestille et ferdig sett i stedet for separate fargetuber. De ferdiglagde fargesettene deres leveres i størrelser på 12, 24 eller 48 tuber på 21 ml hver. Vi synes fargevalgene er meget gode, så det er en rask og enkel måte å få alt du trenger i én pakke.

Litt mer smøraktig i konsistensen
Akrylfargene fra Raphaël er noe annerledes enn Winsor & Newton, som du kan lese om ovenfor. Teksturen til disse akrylfargene er litt mer smøraktig – mer som oljemaling – enn de litt mer flytende akrylfargene fra Winsor & Newton. Hva du foretrekker her er selvfølgelig en smakssak. Selv synes vi at den litt smøraktige konsistensen er veldig behagelig å jobbe med og lettere å skape myk skyggelegging med. Akrylfargene fra Raphaël har høy konsentrasjon av pigmenter. Det gir rike, livaktige farger. Når de tørker får de en vannavstøtende, satengmatt overflate.

Kan også bestilles i separate tuber
Hvis du synes Raphaël høres ut som et flott merke, men foretrekker å kunne velge fargene dine selv, er det ingen grunn til bekymring. Merket selger malertuber i størrelser på 100 ml, som vi synes er helt perfekte til akrylmaling, i flere ulike prisklasser. Så du kan enkelt velge dine egne farger eller bestille en ekstra hvis du går tom for en farge.

Hjemmeside

Fint utvalg av farger i de ferdige settene
Litt tykkere konsistens enn andre merker
Høy konsentrasjon av pigmenter

Enkelte foretrekker en mer flytende konsistens

4.5


Sennelier – Beste akrylfarger i premiumklassen

Passer best for: Erfarne kunstnere Prisklasse: Dyre

Sennelier akrylfarge
Sennelier lager akrylmaling i toppklasse.

Du kan ikke skrive en toppliste over de beste akrylfargene uten å nevne Sennelier. Dette er et kunstnermerke kjent for å produsere førsteklasses produkter. De har også gjort seg fortjent til en plass på vår toppliste over den beste oljemalingene og også deres akrylmalinger holder absolutt toppklasse.

Dyre, men veldig høy kvalitet
Med en pris på rundt 200 NOK per tube (60 ml) i høyeste prisklasse forventer du høy kvalitet fra Sennelier. Og det får du virkelig. Akrylfargene deres har en nydelig kremet tekstur som er myk og behagelig å jobbe med. En grunning kan være lurt, ellers kan fargene bli litt tørre på lerretet, men det kommer selvfølgelig an på hvilken effekt du ønsker på maleriet. Tørre strøk skaper fin struktur! Andre fine detaljer med akryfarger fra Sennelier er at de lukter veldig lite, sammenlignet med enkelte andre merker som kan lukte ganske sterkt. De tørker raskt på lerretet og får da en uløselig vannbestandig film som ikke gulner over tid.

Passer best for litt mer erfarne kunstnere
Det er mulig å kjøpe akrylmaling fra Sennelier i litt lavere prisklasser, men du må fortsatt regne med å bruke minst 100 NOK per malertube (60 ml). Dette er derfor ganske dyre farger og derfor ikke noe vi anbefaler for nybegynnere.

Hjemmeside

Smøraktig og myk konsistens
Vakre, luktfrie farger
Flere prisklasser

Ikke noe for nybegynnere
Ganske dyre

3.5


Schmincke – Beste akrylfarger for profesjonelle

Passer best for: Erfarne kunstnere Prisklasse: Dyre

Schmincke akrylsett.
Akrylmaling fra Schmincke er et godt alternativ for erfarne kunstnere.

Schmincke selger vakre, velbalanserte og slitesterke akrylmaling som passer best for erfarne kunstnere og profesjonelle. Dette er akryfarger i absolutt toppklasse som gir vakre, uttrykksfulle resultater – men du betaler mye for luksusen.

Overflate med silkeglans
Akrylmaling fra Schmincke har en myk, flytende konsistens og er behagelig å jobbe med. Bare de absolutt beste og mest holdbare pigmentene brukes i disse akrylfargene. Det viser seg virkelig når man maler, da det er enkelt å skape levende malerier med dybde. Noe som gjør at akrylfargene fra Schmincke skiller seg ut fra resten av konkurrentene, er at de får en litt mer silkeaktig overflate når den tørker, sammenlignet med mange akrylfarger som kan få en litt matt tone. Akrylfarge fra Schmincke er svært slitesterk og verken falmer eller gulner over tid.

Virkelig verdt å prøve ut – hvis du har råd
Har du malt lenge og har et stort budsjett, kan vi på det varmeste anbefale deg å prøve akrylmaling fra Schmincke. Du kommer ikke til å bli skuffet! Den kan bestilles i komplette sett eller i separate fargetuber (120 eller 250 ml), som varierer litt i pris mellom 180-300 NOK per tube. Men hvis du er nybegynner eller på et stramt budsjett, bør du sjekke ut andre merker.

Hjemmeside

Gir en overflate med silkeglans
Holdbare farger som ikke blekner
Enkle å jobbe med
Vakre farger med fyldige pigmenter

Ikke noe for nybegynnere
Ganske dyre

4.5


Mobil
Beste Android-telefon: En person holder en Android-mobil i hånden

Beste Android-telefon: De beste alternativene til iPhone.

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer