Beste actionkamera: 5 testvinnende kameraer for alle dine eventyr

Geir Tandberg Steigan

Et actionkamera er et must for deg som ønsker å kunne filme og forevige alle dine eventyr. I topplisten vår over beste actionkamera har vi samlet alle de beste alternativene akkurat nå, fra rimelige budsjettmodeller til avanserte modeller. Det bør derfor være noe som passer alle, uavhengig av behov og budsjett.

Det er en haug med store merker på actionkameramarkedet i disse dager, med GoPro som sannsynligvis det største navnet, men det er også noen veldig fine alternativer fra merker som DJI, Insta360 og flere, noen av dem finner du i denne guiden. Actionkameraene du finner i denne guiden fungerer godt for en rekke aktiviteter, som sykkelturer, surfing, vlogging og mer. Så uansett hva slags utendørsaktiviteter du er interessert i, bør vi håpe det er noe som passer.


GoPro Hero11 Black – Best i test

Videooppløsning: 5,3K Stillbilder: 27 MP Batteritid: Ca. 70 minutter Vanntett: 10 m

En svart GoPro Hero11 Black visas upp mot en vit bakgrund.
GoPro Hero11 Black er et helt suverent actionkamera.

Som tidligere nevnt er GoPro kanskje det absolutt største navnet på actionkameramarkedet akkurat nå, og deres modell GoPro Hero11 Black er en testvinner i vår guide over de beste actionkameraene akkurat nå. Den byr på et bredt spekter av funksjoner og høy videokvalitet, samtidig som det er brukervennlig og rimelig.

Meget robust
Dette populære actionkameraet har en kompakt størrelse med en vekt på kun 153 gram, noe som gjør det enkelt å ha med seg på tur. Designet er også robust og tåler de fleste typer eventyr, inkludert vanntetthet ned til 10 meters dybde. På videofronten kan den ta opp 5,3K-videoer med opptil 60 bilder per sekund, 4K-videoer med opptil 120 bilder per sekund og 2,7K-videoer med opptil 240 bilder per sekund. På stillbildefronten får du en oppløsning på 27 MP. Et annet fint pluss er størrelsesforholdet 8:9, som gjør det enkelt å eksportere videoer til ulike sosiale medieplattformer, uten å måtte gå på kompromiss med kvaliteten.

En svart GoPro Hero11 Black visas upp mot en vit bakgrund.
GoPro Hero11 Black er testvinneren i vår sammenlignende test av de beste actionkameraene.

Fortsatt litt problemer med svak belysning
Skal du livestreame med dette actionkameraet må du dessverre nøye deg med en litt lavere oppløsning på 1080p, og videoer tatt opp under dårligere lysforhold klarer ikke helt å holde samme nivå som andre videoer. Dette er et problem vi har sett tidligere med GoPro-modeller og noe vi gjerne skulle sett løst denne gangen. Men bortsett fra disse små innvendingene er det et helt fantastisk actionkamera som passer de aller fleste.

Hjemmeside

Suverent allsidig utstyrspakke 
Robust konstrukert

Problemer ved svak belysning

5


Akaso Brave 7 LE – Besta actionkamera i budsjettklassen

Videooppløsning: 4K Stillbilder: 20 MP Batteritid: Ca. 90 minutter Vanntett: 40 m (med etui)

En svart Akaso Brave 7 LE visas upp mot en vit bakgrund.
Akaso Brave 7 LE er et veldig prisgunstig actionkamera.

Akaso Brave 7 LE er det beste actionkameraet hvis du vil ha noe som holder høy kvalitet uten å måtte tømme hele sparekontoen. Dette er, etter vår mening, den beste budsjettmodellen tilgjengelig for kjøp akkurat nå. Her får du et godt allround-sett og opptak av høy kvalitet, til en pris som underbyr GoPros toppmodell og andre konkurrenter med noen tusen.

Vanntett og god batteritid
Dette lille actionkameraet har et slitesterkt design med IPX7-klassifisering som gjør det vanntett, og hvis du ønsker å drive med mer intens vannsport eller dypere dykk, kan du gi det ekstra beskyttelse med et etui. Da tåler det dybder på inntil 40 meter, noe som er imponerende. På videofronten får du opptil 4K-videoer med 30 bilder per sekund, samt stillbilder på 20 MP. Oppløsningen er dermed ikke fullt så høy som på konkurrerende toppmodeller, men prisen tatt i betraktning er det mer enn akseptabelt. Batterilevetiden er også god på rundt 120 minutter per lading.

En Akaso Brave 7 LE och alla dess tillbehör som följer med vid köp visas upp mot en vit bakgrund.
Her er alt som følger med når du kjøper Akaso Brave 7 LE.

Mye støy ved svak belysning
De gangene det blir mest tydelig at dette er en billigmodell, er når du spiller inn videoer under dårlige lysforhold. Da har actionkameraet ganske åpenbare problemer. Det er mye støy i videoene og de er ikke fullt så skarpe. Actionkameraet har støtte for støyreduksjon, noe som hjelper litt her, selv om det igjen ikke helt lever opp til kvaliteten til dyrere konkurrenter. Men til denne prisen er dette et utrolig bra actionkamera, som vi kan anbefale på det varmeste.

Hjemmeside

Robust og slitesterkt
Håndterer vannsport med høy intensitet

Bildestabiliseringen er bare OK
Får problemer ved svak belysning

4.5


DJI Pocket 2 – Beste actionkamera til vlogging

Videooppløsning: 4K Stillbilder: 64 MP Batteritid: Ca. 140 minutter Vanntett: 60 m (med etui)

En svart DJI Pocket 2 visas upp mot en vit bakgrund.
DJI Pocket 2 er det beste actionkameraet for deg som vlogger mye.

DJI Pocket 2 er det beste actionkameraet for alle som er involvert i vlogging eller annen innholdsproduksjon. Det er laget for håndholdt modus og har smart innebygd gimbal-stabilisering, som sørger for at alle videoer blir jevne og fine, selv om du er ute og går eller driver med annen aktivitet som kan forårsake skjelvende bevegelser.

Smart Face-tracking-funksjon
En annen fin detalj ved dette actionkameraet er ansiktssporingsfunksjonen, der actionkameraet automatisk følger bevegelsene dine når du beveger deg foran det. Vloggere vil også sette pris på actionkameraets fire innebygde mikrofoner, og hvis de ikke er nok, kan du også velge å koble til en ekstern trådløs mikrofon med Creator Combo. På videofronten får du en 4K/60p-oppløsning, som er normalt for denne prisklassen, men noe som overrasker er dens høye oppløsning for stillbilder som når helt opp til 64 MP!

Tilbehør til actionkameraet DJI Pocket 2 vises mot en hvit bakgrunn.
Her er alt som følger med ved kjøp av DJI Pocket 2.

Lite svakere konstruert
Dette actionkameraet er ikke fullt så slitesterkt som mange av sine toppkonkurrenter. Det føles litt mer plastisk og er dessverre ikke vanntett, men du kan kjøpe et spesielt vanntett etui som gjør at actionkameraet tåler en dybde på 60 meter.

Hjemmeside

Nyttig gimbal-stabilisering
Følger dine bevegelser
God videokvalitet og suverene stillbilder

Ikke like slitesterkt som konkurrenter
Tåler ikke vann uten det spesielle etuiet

4


GoPro Max – Besta actionkamera for 360°-videoer

Videooppløsning: 5,6K Stillbilder: 16,6 MP Batteritid: Opptil 105 minutter Vanntett: 5 m

Et svart actionkamera av typen GoPro Max vises mot en hvit bakgrunn.
GoPro Max er et dyrt actionkamera, men det presterer i toppklasse.

GoPro Max er et flott actionkamera med ekstra alt og en pris som matcher. Ønsker du et actionkamera som tar opp i best mulig kvalitet og støtter 360 graders videoer, er dette actionkameraet å velge.

Sfærisk video
Med GoPro Max får du en videokvalitet på 5,6K med opptil 30 bilder per sekund for sfæriske videoer og 1440p med opptil 60 bilder per sekund for vanlige 2D-videoer. Et ekstra pluss er at du kan konvertere sfæriske videoer til vanlige 2D-videoer etterpå, dersom du skulle angre på valget ditt. Actionkameraet er også utstyrt med imponerende bildestabilisering og fjerner effektivt skjelvende bevegelser, for eksempel hvis du sykler nedover i ujevnt terreng. Du får også et imponerende utvalg av mikrofoner, med totalt seks mikrofoner som fanger opp hver eneste detalj mens du tar opp.

Et svart actionkamera av typen GoPro Max vises mot en hvit bakgrunn.
GoPro Max har støtte for 360-video.

Hero11 Black er hvassere på 2D-video
GoPro Max legger mye fokus på 360-støtten, og selv om 2D-videoene også er imponerende, klarer de ikke helt å holde tritt med mer konvensjonelle actionkameraer som GoPro Hero11 Black på den fronten. Som mange actionkameraer sliter det også litt under dårlige lysforhold, men vil du ha et robust, vanntett actionkamera med best mulig 360-graders video, er dette det du bør satse på.

Hjemmeside

Helt suveren bildekvalitet
Bildestabilisering i egen klasse
Gode mikrofoner

Dyrt
Ikke like godt i svakt lys

4.5


DJI Osmo Action 3 – Beste actionkamera til vannsport

Videooppløsning: 4K Stillbilder: 12 MP Batteritid: Ca. 160 minutter Vanntett: 16 m (60 m med etui)

Et svart actionkamera av typen DJI Osmo Action 3 vises mot en hvit bakgrunn.
DJI Osmo Action 3 er et godt valg for deg som ønsker å kunne filme i vannet.

DJI er et annet stort merke på actionkameramarkedet som har sluppet noen virkelig imponerende og rimelige modeller gjennom årene, inkludert deres suverene DJI Osmo Action 3. Dette mener vi er et godt og litt rimeligere alternativ til GoPro Hero11 Black. Men fremfor alt er dette det absolutt beste actionkameraet for vannsport, med vanntetthet ned til 16 meters dyp, eller 60 meters dyp med etui. Wow!

Uvanlig bredt synsfelt
DJI Osmo Action 3 har et bredt synsfelt på 155 grader, og overgår dermed mange av sine nærmeste konkurrenter. Det klarer imidlertid ikke helt å holde tritt med toppmodellene når det gjelder detaljer og dynamisk område, men du får likevel videoer av høy kvalitet, spesielt under gode lysforhold.

Et svart actionkamera av typen DJI Osmo Action 3 vises mot en hvit bakgrunn.
DJI Osmo Action 3 er virkelig vanntett, spesielt hvis du kjøper et etui til det.

Veldig enkelt og behagelig å bruke
Et annet stort pluss for dette actionkameraet er brukervennligheten. Det har et ganske enkelt, men brukervennlig og intuitivt grensesnitt. Det er enkelt å bla gjennom alle menyene og funksjonene på actionkameraets berøringsskjerm. Selv monteringsbraketten er virkelig godt laget og det er enkelt å feste diverse tilbehør til actionkameraet. Hvis du vil ha et virkelig slitesterkt actionkamera og ikke nødvendigvis trenger den aller beste videokvaliteten, er DJI Osmo Action 3 et virkelig godt alternativ.

Hjemmeside

Solid vannbestandighet
Bredt synsfelt
Veldig brukervennlig
Suveren batteritid

Ikke like skarpe bilder som hos enkelte konkurrenter

4


Lyd og bilde
Best i test Bluetooth-høyttaler: En bærbar høyttaler på en trebenk ved siden av et basseng

Best i test bluetooth-høyttaler: Vinnerne av vår bærbar høyttaler-test

Hjem og husholdning
Airfryer test: En airfryer står på et hvitt bord ved siden av mat klart til fritering

Airfryer test: Se hvem som er kåret til best i test airfryer

Beste mobil: Toppliste mobiltelefoner