Best i test bluetooth-høyttaler: Vinnerne av vår bærbar høyttaler-test

TestPlanet

Velkommen til topplisten med vinnerne av vår bærbar høyttaler-test. Her kårer vi best i test bluetooth-høyttaler slik at du kan få den beste lyden med deg hvor du vil. Disse bærbare høyttalerne har blitt et populært valg for musikkelskere som vil nyte trådløs musikkstreaming med høy lydkvalitet. Bluetooth-høyttalere tilbyr fleksibilitet og bekvemmelighet ved å la deg koble til ulike enheter uten ledning, og er kompakte nok til å plasseres i sekken etter bruk.

I dag finnes det et stort utvalg bluetooth-høyttalere fra ulike produsenter og i ulike prisklasser. Det kan være utfordrende å finne den rette modellen for ditt behov og ditt budsjett. Vi har testet en mengde ulike bærbare høyttalere og fokusert på egenskaper som funksjonalitet, lydkvalitet, batteritid, design og annet. Deretter har vi samlet de modellene som gir mest for pengene, og forhåpentlig vis vil du finne en bluetooth-høyttaler som passer for deg.


Sonos Roam – Best i test bluetooth-høyttaler

Vekt: 430 gram Batteritid: 10 timer Tilkoblinger: WiFi, Bluetooth 5

Best i test Bluetooth-høyttaler: En stående Sonos Roam sett forfra mot hvit bakgrunn
Sonos Roam er en bluetooth-høyttaler i absolutte toppklassen.

Øverst på vår toppliste finner vi Sonos Roam, som fortjent får utmerkelsen best i test bluetooth-høyttaler akkurat nå. Det er en kompakt og bærbar bluetooth-høyttaler som imponerer med sin lydkvalitet og brukervennlige funksjoner. Den er ganske dyr, men med tanke på alt du får er den virkelig verdt pengene.

Robust høyttaler med kraftig lyd
Sonos Roam byr på en imponerende lydopplevelse med klare toner og kraftig bass. Til tross for sin kompakte størrelse har den kraftig nok lyd til å fylle et helt rom med musikk. En annen fin detalj er at bluetooth-høyttaleren har en adaptiv lydprofil som automatisk tilpasser seg til innedørs eller utendørs bruk. Sonos Roam tåler vann og har en robust konstruksjon, noe som gjør den perfekt på stranden om sommeren. Den har også smarte funksjoner som stemmestyring via Amazon Alexa og Google Assistant.

Nærbilde av øverste delen av Sonos Roam hvor du kan se kontrollene på toppen.
Sonos Roam er best i test bluetooth-høyttaler akkurat nå.

Bra batteritid
Batteritiden er godkjent med omtrent ti timers bruk før du må lade den. Nøyaktig hvor lang batteritid du får avhenger av volum og hvilke funksjoner du bruker. Sonos Roam kan lades trådløst eller via USB-C. Det er en ganske dyr bluetooth-høyttaler, med en utsalgspris på omtrent 2000 kroner, men du får virkelig det du betaler for her.

Hjemmeside

Helt suveren lyd til tross for et kompakt design
Lyden tilpasser seg automatisk til miljøet
Veldig kompakt og bærbar

Litt for kraftig bass
Den er ganske dyr

4.5


JBL Flip 6 – Beste billige bluetooth-høyttaler

Vekt: 938 gram Batteritid: 12 timer Tilkoblinger: Bluetooth 5.1

Beste billige bluetooth-høyttaler: En stående, blå JBL Flip 6 mot hvit bakgrunn
JBL Flip 6 er en bluetooth-høyttaler som gir deg virkelig mye for pengene.

Om du vil ha en bra og billig bluetooth-høyttaler kan vi varmt anbefale JBL Flip 6. Det er en kompakt og bærbar bluetooth-høyttaler med kraftig lyd og imponerende ytelse til en lav pris. Dessuten finnes den i mange flotte farger.

Robust bluetooth-høyttaler
JBL Flip 6 har et robust og vanntett design med IP67-sertifisering, noe som innebærer at den tåler vann, støv og forholdsvis røff behandling. Den har også ganske imponerende batteritid på opp til 12 timer, og kan faktisk brukes til å lade opp andre enheter ved hjelp av en USB-port.

En liggende JBL Flip 6 der du kan se knappene på siden
JBL Flip 6 finnes i mange flotte fargevarianter.

Bruker 360-graders lydsystem
Bluetooth-høyttaleren leverer en imponerende lyd med dyp bass, klare mellomregister og tydelig diskant. Den pumper ut musikken via et 360-graders lydsystem som fyller hele rommet jevnt med lyd. Den er også kompatibel med JBL PartyBoost, noe som innebærer at du kan koble til flere JBL-høyttalere samtidig for å skape en virkelig imponerende lydopplevelse. Dessverre fungerer stereokobling kun med andre Flip 6-høyttalere. Alt dette får du til litt over tusenlappen, noe som gjør JBL Flip 6 til en bluetooth-høyttaler med virkelig god verdi for pengene.

Hjemmeside

God balanse og fin bass i lyden
Design som tåler vann, støv og støt
Finnes i mange flotte farger

Ingen støtte for stemmestyring

4.5


JBL Charge 5 – Beste batteritid

Vekt: 1 kg Batteritid: 20 timer Tilkoblinger: Bluetooth 5.1

En sort JBL Charge 5 ligger på siden og vi kan lese JBL-logoen i store bokstaver
JBL Charge 5 har batteritid i en helt egen klasse.

Om du vil ha en bluetooth-høyttaler med virkelig imponerende batteritid, bør du vurdere JBL Charge 5. Her får du en robust og kraftig bærbar høyttaler med imponerende lydkvalitet og en batteritid som slår alle andre modeller i vår toppliste.

En batteritid på høyt nivå
Høyttaleren har en imponerende batteritid på opp til 20 timer, som gjør den perfekt for lang tids bruk hjemme, eller som medbrakt høyttaler på helgeturen. Den har også en IP67-klassifisering som innebærer at den tåler vann, støv og støt.

JBL Charge 5 sett ovenfra hvor vi tydelig ser kontrollpanelet
JBL Charge 5 har enkle kontroller.

Fungerer også som nødlader
I tillegg til den suverene batteritiden leverer også JBL Charge 5 en kraftig lyd med dyp bass og tydelig mellomregister og diskant. Den har også PartyBoost-funksjonaliteten fra JBL, som lar deg koble sammen flere JBL-høyttalere for en enda mer omfattende lydopplevelse. En veldig praktisk funksjon er at du kan bruke JBL Charge 5 som en powerbank for å lade andre enheter via USB. Prismessig ligger JBL Charge 5 litt høyere enn mange andre bluetooth-høyttalere, men den imponerende lydkvaliteten, robust konstruksjon og lang batteritid gjør den uansett til et lokkende alternativ.

Hjemmeside

En batteritid som imponerer
Perfekt for lange turer utendørs
Solid design og bra volum

Lydkvaliteten er ikke like god på høyt volum
Tar lang tid å lade opp

4.5


UE Hyperboom – Beste bluetooth-høyttaler for store fester

Vekt: 5,8 kg Batteritid: 24 timer Tilkoblinger: Bluetooth, 3,5 mm-inngang

En stående UE Hyperboom mot hvit bakgrunn
UE Hyperboom er en ganske dyr bluetooth-høyttaler, men den holder høyt nivå.

Om du har mye penger og vil ha en virkelig kraftig bluetooth-høyttaler til neste fest, bør du satse på Ultimate Ears HyperBoom. Det er en imponerende høyttaler med enestående lyd og tung bass. Den robuste konstruksjonen og store størrelsen innebærer at denne passer utmerket for hjemmefester i hagen, eller i et stort lokale. Lyden fyller store områder uansett hvor du er.

Lang batteritid og fyldig lyd
Den store og kraftige bluetooth-høyttaleren har en imponerende batteritid på opp til 24 timer. Dermed kan du bruke den over flere dager før den må lades opp. HyperBoom har også en innebygd ladestasjon som muliggjør trådløs lading av kompatible enheter.

En stående UE Hyperboom sett fra siden med fokus på kontrollpanelet
UE Hyperboom er en stor og kraftig bluetooth-høyttaler med lyd som matcher.

En av de dyrere modellene
Dette er en brukervennlig høyttaler med enkle kontroller for volum og låtvalg. Du får tilkoblingsmuligheter som bluetooth, AUX og en optisk inngang. Prisen på 4-5000 kroner gjør dette til en virkelig dyr bluetooth-høyttaler, men om du har pengene til det får du virkelig kvalitet for hver krone her.

Hjemmeside

Stor størrelse og stor lyd
Stilrent design
Veldig god batteritid

Størrelsen gjør den mindre portabel
Veldig dyr

4.5


Sonos Move – Beste lyd

Vekt: 3 kg Batteritid: 10 timer Tilkoblinger: WiFi, Bluetooth 4.2

Sonos Move sett skrått ovenfra
Sonos Move imponerer, men den er dyr.

Om du vil ha den absolutt beste lyden du kan få hos en bluetooth-høyttaler, og har nærmest ubegrenset budsjett, kan vi varmt anbefale Sonos Move. Det er en virkelig luksuriøs høyttaler med solid konstruksjon, eksepsjonell lyd og en rekke imponerende funksjoner. Den koster rundt 4000 kroner, så du må regne med å betale for all luksus du får her.

Litt større modell
Sonos Move har et stilrent design og er værbestandig, så den kan brukes både ute og inne. Den er imidlertid litt for stor for å bæres over lengre strekninger og får ikke plass i alle ryggsekker. Om du derimot pakker den med i bilen og orker en kort tur med høyttaleren under armen, er det ikke noe problem.

Sonos Move sett fra siden med fokus på kontrollene
Sonos Move er en veldig kraftig bluetooth-høyttaler.

Støtte for stemmestyring
Du får en grei batteritid på omtrent 10 timer, som du enkelt kan lade opp via den medfølgende ladestasjonen. En fordel er at Sonos Move har innebygd stemmestyring med støtte for både Google Assistant og Amazon Alexa, så her kan du kontrollere musikken med stemmen din. Selve lyden er imponerende, med klar og detaljert lyd uansett hvor du befinner deg.

Hjemmeside

Kan integreres med Sony-høyttalernettverk
Virkelig en luksuriøs bluetooth-høyttaler

Prislappen kan skremme bort mange

4

Tribit Stormbox Micro 2 – Beste lille bluetooth-høyttaler

Vekt: 315 gram Batteritid: 12 timer Tilkoblinger: Bluetooth 5.3

Tribit Stormbox Micro 2 sett skrått ovenfra
Tribit Stormbox Micro 2 gir deg mye for pengene.

Om du vil ha en liten og kompakt bluetooth-høyttaler bør du sjekke ut Tribit StormBox Micro 2. Til tross for at den er liten og veldig bærbar, har den en imponerende lydkvalitet og nyttige funksjoner – alt til en veldig overkommelig pris.

Utrolig kompakt
Den er kanskje liten, men den er definitivt ikke skjør. Her får du en robust og vanntett konstruksjon, så du kan bruke den i de fleste utendørsmiljøer og værforhold uten å bekymre deg for skader. Du får også en grei batteritid på opp til 10 timer.

Tribit Stormbox Micro 2 sett ovenfra med fokus på kontrollene
Tribit Stormbox Micro 2 er utrolig liten og veldig portabel.

Støtte for True Wireless Stereo
Lyden er kraftig og velbalansert, med tydelige detaljer og dyp bass. Den har også støtte for True Wireless Stereo-funksjonaliteten, som gir en enda bedre lydopplevelse. Du får altså en god høyttaler med fin lyd og robust design, til en veldig hyggelig pris. Et kupp, mener vi!

Hjemmeside

Liten og kompakt
Kraftig lyd til tross for liten størrelse
Du får veldig mye for pengene her

Kan ikke kobles med eldre modeller

4


Bose Portable Smart Speaker – Beste premium bluetooth-høyttaller

Vekt: 1 kilo Batteritid: 12 timer Tilkoblinger: Bluetooth

En hvit Bose Portable Smart Speaker
Bose Portable Smart Speaker er en luksuriøs Bluetooth-høyttaler.

Om du vil ha en virkelig luksuriøs variant, kan vi tipse om Bose Portable Smart Speaker. Dette er en bluetooth-høyttaler som kombinerer et stilrent og robust design med en varm og fyldig lyd.

Fyldig lyd med gode detaljer
Bose Portable Smart Speaker kommer i sort eller hvit farge, og har et smart håndtak som gjør den enkel å ta med på tur. Uansett hva slags lyd du spiller på bluetooth-høyttaleren kan være trygg på at du får en fyldig og klar lyd. Til tross for sin kompakte form lykkes høyttaleren gi deg godkjente bassnivåer samtidig som den beholder et høyt detaljnivå i lyden.

En hvit Bose Portable Smart Speaker står ved siden av en liggende mobiltelefon
Bose Portable Smart Speaker kobles enkelt til mobilen.

Lang batteritid og smidig lading
Du får omtrent 12 timers spilletid per lading, noe som er mer enn nok til en strandtur eller andre utflukter. Når det er tid for lading, kobler du til den medfølgende hurtigladeren og plasserer bluetooth-høyttaleren på ladestasjonen. Tilkobling skjer via Bluetooth og det er enkelt å koble høyttaleren til mobilen, nettbrettet eller andre enheter. Du får også støtte for både Amazon Alexa og Google Assistant. Konklusjonen er at du her får en solid og luksuriøs bluetooth-høyttaler som du virkelig vil sette pris på, men den koster en hel del.

Hjemmeside

Luksuriøs konstruksjonskvalitet
Varmt og balansert lydbilde
Stilrent design med smart håndtak

Kunne hatt enda kraftigere bass
Koster ganske mye

4.5


Hobby og fritid

Akvarell for nybegynnere: 7 tips og triks for de som vil male med vannfarger

Hjem og husholdning

Beste vaffeljern: 6 testvinnere som gir sprø vafler hver gang